12 Eylül 2010 Pazar günü gerçekleştirilen referandumun ardından AKP ve CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanları seçim sonuçlarını değerlendirdi.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin: Bu bir güven oylaması, parti oylaması hiç değildi ama muhalefet bu süreci parti güven oylamasına çevirdi. Evet öyleyse biz güven oylamasından da başarı ile geçtik diyebiliriz. Kdz.Ereğli’de yüzde 54 oranında oy aldık, muhalefet birleştiği halde yüzde 46’yı zor buldu. Ortalığı germemek adına bir şeyler söylemeyeceğim, yanlış uygulamalara rağmen bu oyu aldık çok daha demokratik olsaydı adil olsaydı daha fazla oy alacaktık. Kdz.Ereğli artık kavgayı istemediğini açık ve net bir şekilde göstermiştir.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı: Demokrasiye inanıyorsak vatandaşımızın takdirine saygı duymamız gerekiyor. Tabi ki biz ülkemizin geleceği açısından bu anayasa referandum sonuçlarının olumlu olmayacağını beyan ettik. Yine de bu görüşümüzde kararlıyız, inşallah biz yanılırız. Referandumun sonuçlarını önümüzdeki günlerde göreceğiz. Olumlu veya olumsuz vatandaşa yararlı olup olmayacağını yaşayarak göreceğiz. Tabloya baktığımızda çok şaşırtıcı bir tablo değil. Biz olağanüstü bir gayretle hayır çıkarmak için uğraştık ama başaramadık. Köylerimizde çok kötü bir oy almadık. Köylerde çalışan tek parti bizdik. Şu gerçekte var, Zonguldak seçimleri kıl payı kaybetti. Ereğli'nin kötü çıkması Zonguldak'ı kaybettirdi. Merkezde, Çaycuma'da, Gökçebey'de hayır çıktı Ereğli'de de hayır çıksaydı aradaki oran biraz farklı olsaydı Zonguldak’ta hayır olacaktı.

ŞAHİN VE BALCI'NIN ÇARPICI DEĞERLENDİRMELERİNİ YARIN GAZETENİZ ÖNDER'DE OKUYABİLİRSİNİZ...