18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Zonguldak Barosu ve AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin mesaj yayınladı.
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle Zonguldak Baro Başkanlığı ve AK Parti Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin mesaj yayınladı. Zonguldak Baro Başkanlığı'nda yayınlanan mesajda, ?Dünya siyasi yapısını derinden etkileyen, bunun daha ötesinde, dünya savaşları tarihinin en anlamlı kahramanlık örneğini teşkil eden Çanakkale Savaşları, bugün dahi bütün sıcaklığı ile hatırlanmaktadır. Bu savaşlar, bizlere, Türk birliklerinin, rütbelisi, eri, hatta lojistiğe katkı veren sivilleriyle birlikte, halkın, yüksek fedakarlık ve görev bilinçlerinin, en şaheser örneğini göstermiştir. Çanakkale Savaşları, ileride yaşanacak Kurtuluş Savaşının idare ve sevkinde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasında, birçok alanda atılım, devrim ve yenileşme çabalarının yaşanmasında başrol oynayacak kadroları da olgunlaştırmıştır? denildi.
AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin de, ?Tarihe adını kazıyan kaç millet vardır tüm olumsuz şartlara rağmen ve hatta tüm dünya karşısına geçmişken her seferinde ayağa kalksın, yüzünü göklere çevirsin. Kaç millet vardır, sırtta taşınmayacak mermilerle vatan sathına koşarcasına gitsin. Kaç millet vardır, ayrısın gayrısın diyerek nifak tohumları serpilmiş toprağının bağrında yine bütünleşip, kanını vatan toprağında canlar yeşersin diye akıtsın ve bir daha olsa, bir kere daha istesinler, ötelerden gelirim desin. Çanakkale Savaşı, içinde binlerce kahramanlık hikayesini barındıran, mucizelere şahit olunan ve tarihin en şiddetli savaşlarından biridir. Bu bir varoluş savaşının ateşidir. Bu karanlık sularda batmaz denilen gemilerin inançla batırıldığı, canını almaya gelmiş ve belki hayatında hiç bu toprakların ismini duymamış insanlara ekmek verildiği, yaralarının temizlendiği savaştır. Tarih bu ülkenin evlatlarının yazdığı destanlarla doludur? dedi.