Erol Şahin, milletvekili aday adaylığı için AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. Yoğun katılım ile gerçekleşen toplantıda konuşan Şahin, “Milletvekili seçilmem durumunda en büyük hedefim, Kdz.Ereğli ve Alaplı’yı da kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Üniversitesi’nin kurulması için gayret göstereceğim” dedi.

 

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, milletvekili aday adaylığı için bu görevinden istifa etti. AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatında düzenlenen ve yoğun katılım ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Şahin, gösterilen ilgiye de teşekkür etti. AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ve il yöneticileri, AKP’li Gökçeler, Gülüç, Çaylıoğlu Belediye Başkanları, Belde Teşkilatları, bazı belediye ve İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ilk konuşmayı belediye başkanları adına Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıftı Gültekin yaptı. Gültekin konuşmasında, “Bir arkadaşımız daha hizmet yarışına katılacaktır. Görev yaptığı süre içerisinde çalışmaları ile takdir toplayan Erol Şahin’e yolun açık olsun diyoruz” dedi.

 

ERDOĞAN’A SELAM GÖNDERDİK

Erol Şahin, toplantıda yaptığı konuşmasında partililerden helallik isterken, gururla yürüttüğü görevinden daha büyük hizmetlere imza atabilmek için istifa ettiğini söyledi. Şahin konuşmasında, “Bana da nasip olan ilçe başkanlığım dönemimde, köylerde önemli hizmetlerimiz oldu, ilçe merkezinde büyük projelere imza attık. Son genel seçimlerde aldığımız oyla, partimize önemli destek sağladık. 12 Eylülde gerçekleştirilen halk oylamasında da Kdz.Ereğli’de yüzde 47 hayır oyuna karşı yüzde 53 evet oyu alarak partimizin kurucusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a selam gönderdik. Yapılan hizmet ve yatırımlar ile seçimlerde elde edilen başarılarda önemli destekleri bulunan il başkanlarımıza, milletvekillerimize ve partililerimize teşekkür ediyorum. Mesleki ve siyasi deneyim ve tecrübemle bundan sonraki süreçte de bölgeme milletvekili olarak hizmet etmek arzusundayım. Bu nedenle yapmaktan onur ve gurur duyduğum ilçe başkanlığından istifa ediyorum. Aday olsam da olmasam da partimize desteğim devam edecek. Ancak, aday gösterilip, milletvekili seçilmem durumunda en büyük hedefim, Ereğli ve Alaplı’yı da kapsayacak şekilde Batı Karadeniz Üniversitesi’nin kurulması için gayret göstereceğim. Hakkımı helal ettiğim her partilinin de hakkını helal etmesini istiyorum” dedi.

 

ŞAHİN’İ UÇAR KUTLADI

Erol Şahin’in konuşmasının ardından söz alan Ak parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar ise, önemli hizmetlerde bulunan Erol Şahin’e seçim süreci takviminde başarılar dilerken aday olsun olmasın partisinde çalışmaya devam edeceğinden emin olduğunu söyleyerek bu güne kadar yaptığı çalışmalar nedeniyle kendisine teşekkür etti. Uçar “İstifaların erken verilmesindeki gerekçe, yapılacak genel seçimler öncesi teşkilatlarımızın yeniden yapılanarak hazır hale gelmesini sağlamaktır. Sayın Şahin’in, her ne kadar istifa ettiyse de, önünüzdeki dönemki çalışmalarımızda yanımızda olacağına inanıyorum. Bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar dolayısıyla kendisini kutluyorum”

Konuşmaların ardından İl başkanı Hamdi Uçar, Erol Şahin’e teşekkür plaketi verdi. Toplantı Erol Şahin’in İl Başkanı Hamdi Uçar’a istifa dilekçesini vermesi ile son buldu. Erol Şahin partililerden büyük alkış aldı ve Şahin partiden toplantıya gelenleri tek tek tokalaşarak uğurladı.