AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son gelişmeler hakkında detaylı bilgilerde veren Erol Şahin, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a sert eleştiriler gönderdi. Hastane yeri ile ilgili konuşan Şahin, "Hani 170 dönüm arazisi vardı. Fakat bakıldığında 120 dönüm ve daha aşağı bir alan çıkıyor. Oysa biz kendimizi bütün planlarımızı ve projelerimizi 170 dönüm üzerine kurarken birden bu arazi 120 dönümün aşağısına düşüyor. Bu böyle olmaz. Ereğli Ticaret Odası Ereğli'nin sorunları için bir girişimde bulunmuş ama maalesef görüyoruz ki bu iyi niyetli girişim neticesiz kalmış.

ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ

Olumlu sonuçlar ortaya çıkmamıştır. Biz bu durumdan üzüntü duyuyoruz, biz buradan bunu anlıyoruz ki her zaman iyi niyet bir şeye yaramıyor. Bazen işin işine siyasette giriyor. Ticaret odasının bu iyi niyetli girişiminin de sonuçsuz kaldığını görüyoruz bu sayede. Tüm basın toplantılarında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bir konu hakkında ne zaman bir açıklama yapsa altında hep ilgisizlik, bir yanlışlık bir dalaşma ortaya çıkıyor. Bu durumda da karşısındakilerde nedensiz olarak bilgi eksikliği görüyoruz.

SİZ ÖNCE KENDİ BİLGİLERİNİZİ TAZELEYİN

Çünkü Halil Beyin söylediği yanlışlar sadece Halil Beyi ya da şahsını ilgilendirmiyor ki hepimizin adına konuşuyor. Şunu belirteyim bir belediye başkanı kendi yerini bilmez mi? Sonra kalkacak bilgi kirliliğinden bahsedecek önce siz kendi bilgilerinizi tazeleyin. Benim anlamadığım diğer bir konu ise siz özel hastaneleri şehrin göbeğine kuruyorsunuz. Ama devlet hastanelerini şehrin dışına taşımaya çalışıyorsunuz hatırlarsanız bana cevap olarak bir cümle söyledi.

TANZİM YERLERİNİ BELEDİYELER YAPAR

Kendisi biz vermiyoruz 'Sağlık Bakanlığı veriyor ruhsatı' dedi. Buda da bir bilgi eksikliği var. Arkadaşlar, bilmiyorsa öğrensin sayın başkanımız. Türkiye'de birçok belediye başkanlığı var gitsin sorsun. Hastanelerin tanzim yerlerini belediyeler yapar. Ben fazla bir laf söylemek istemiyorum artık meydanlarda konuşmakla bu işler olmuyor? sözleri ile konuştu

HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN

Erol Şahin, emlak vergileri ile ilgili de uyarılarda bulunarak, ?Diğer bir konu ise emlak vergileri ile bir alakam yok diyor belediye başkanımız. Lütfen herkes doğruları söylesin. Emlak vergileri ilk sırada birinci kişi olarak ve sorumlusu belediyelerdir. Ticaret odasına giriyorsun imzaları atıyorsun ama halen haberim yok diyorsun. Komisyonda 20 kişi var diyorsun, komisyonda 5 kişi var toplam. O zaman birilerinden biri yanlış söylüyor. Su anda herkes den vergiler alınıyor. Ben bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kimse alınan devlet vergilerini AK Parti ile ilişkilendirmesin. Araştırıyorum şu anda artış Alaplı'da da çok az. emlak vergileriyle ilgili ben şunu belirtiyim çok canımız yanacak. Bunu herkes bilsin. Meclis de gurubu bulanan partiler olsun kim olursa bizim gibi Ereğli'nin sorunlarıyla ilgilenmez. Artık Ereğli'nin tahammülü kalmadı Ereğli'nin bir dakikaya bile tahammülü yok? diye  konuştu.