Kozlu Belediye’si tarafından, Kozlu’da ve köylerinde bulunan tüm ortaokulların 8. sınıf öğrencilerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı için Soru Bankası kitabı dağıtıldı.

 

Kozlu Belediyesi, 2015-2015 Eğitim öğretim yılı 8. Sınıflar Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı için öğrencilerin başarılarının artmasına katkı sağlamak amacıyla tüm ortaokullarda soru bankası kitabı dağıtımına başladı. Alparslan Ortaokulu’nda kitap dağıtımı gerçekleştirilirken, tüm okullarda dağıtım devam edecek.  Kitap dağıtımı için Alparslan Ortaokuluna giden Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı.  Şahin kitap dağıtımı öncesi öğrencilerden eğitimlerini en üst seviyede tamamlamalarını istedi. Öğrencilere, “Biz yaşlandığımız zaman bizlere siz bakacaksınız’ diyen Şahin, “Öğretmenleriniz sizi yetiştirecek, biz de yardımcı olacağız, yaşlandığımızda da iyi bakım istiyoruz, ona göre” diyerek espri yaptı.

 

EĞİTİME TAM DESTEK

Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök kitap dağıtımı öncesi öğrencilere şunları söyledi; “Alparslan Ortaokulu müthiş bir okul oldu. Bu okulun öğrencisi olmaktan gurur duyun. Bu sene Alparslan Ortaokulu her şeyiyle yeniden yapıldı. Kapısıyla, penceresiyle, badana-boyasıyla. Bu anlamda en büyük katkı veren Kozlu Belediyemizdir. Gerçekten bu anlamda çok şanslıyız. Biz sadece fiziki anlamda düzenleme yapabiliyoruz. Belediyemiz sizin arkanızda. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Eğitim deyince her şeyi bir tarafa bırakıyor. Bu anlamda sizin adınıza başkanımıza teşekkür ediyorum. Fakat bu lafta kalmasın. TEOG sınavlarımız açıklandı, çok kötü değil ama istediğimiz düzeyde değil. Şimdi alacağınız kaynaklarla beraber ikinci TEOG sınavı sonucunda başkanım müsait olursa geleceğiz ve durumlarınızı soracağız. Sizden başarı bekliyoruz. Bu başarıyı siz yapacaksınız, kendinize güvenin, yapamayacağınız hiç bir şey yok” dedi.

 

TEK İSTEĞİMİZ BAŞARILI OLMANIZ

Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin ise öğrencilere hitaben, “Biz sizden hiçbir şey beklemiyoruz. Tek beklediğimiz başarılı olmanız. Başarılı olduğunuzda bizlere en büyük teşekkürü etmiş olursunuz. Biz zaten sizin hizmetinizdeyiz. İhtiyaçlarınızı hocalarınız biliyor, bizden talep ediyorlar, biz katkı sağlıyoruz. Bu sizin eğitiminizin en iyi şekilde olması için. Hiçbir okuldan geri kalmamanız için. Hiçbir özel eğitim alan çocuktan farklı olmamanız için. Sizlerin de özel eğitim alan çocuklar kadar başarılı olmanızı istiyoruz. Burada şu anda özel eğitim standartları oluşmuş durumda. Şartlarınızın üst seviyede olması için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Her şey sizlerin başarısı için. Sizler başarılı olduğunuz zaman biz bunlarla gurur duyacağız. Diyeceğiz ki Kozlu’lu gençler Türkiye’de başarılı. O yüzden bu kitapları sizlere hediye ediyoruz. Bu kitaplarla çalışın, başarılı olun, biz de sizlerle gurur duymaya devam edelim” dedi.

Daha sonra Şahin, öğrencilere kitaplarını hediye etti ve onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

(Haber Merkezi)