Kdz.Ereğli’de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Devrim Bulvarı üzerindeki Anıt Park’ta düzenlenen tören; Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

 

ŞAHİN, “ŞEHİT VE GAZİLER CUMHURİYETİMİZİN TEMİNATLARI VE TEMEL TAŞLARI”

Muharip Gaziler Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Gaziler Günü’nün kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını belirterek, “Gazi arkadaşlarım, Gaziler Gününüz kutlu olsun. Sizler en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilersiniz. Sizler şehitlerimiz ile birlikte Cumhuriyetimizin teminatları ve temel taşlarısınız. Ülkemiz bugün dünden olduğundan daha fazla iç ve dış hain odakların yoğunlaşan tehdidi altındadır. 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetlerine yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainler darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Bu darbe teşebbüsü Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatımızın ve aziz milletimizin kahraman evlatları tarafından önlenmiştir. İç ve dış terör örgütü vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedirler. Bu hainlerin hedefleri ülkede karışıklık çıkartmak, Türk ordusunu yıpratarak Türkiye Cumhuriyeti'ni bölünmüş zayıf bir ülke haline getirmek ve dolayısıyla küresel emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Bilinmelidir ki; su uyur düşman uyumaz” ifadelerine yer verdi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARINA VE GAZİLERİMİZE DAHA FAZLA SAHİP ÇIKILMALI”

Türk Milletinin hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca tarihi boyunca daha sıkı kenetlenmesini bildiğini dile getiren Şahin; “Türk milleti azmi, iradesi ve kudreti ile bu hainlere her zaman diz çöktürmüş ve hüsrana uğratmıştır. 15 Temmuz darbe girişimi ve diğer terör eylemlerinde şehit olan asker, polis, korucu ve tüm sivil vatandaşlarımıza rahmet diliyor ve onları saygıyla anıyoruz. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiç bir zaman müsaade etmeyecektir. İnanıyoruz ki; kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. Yüce devletimizden şehitlerimizin hatıralarına ve gazilerimize her türlü ahde vefa duygusuyla daha fazla sahip çıkılmasını istiyoruz. Gaziler günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

ŞEHİTLER ANITINA KARANFİL BIRAKILDI

Konuşmanın ardından Kdz.Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Aykut Manioğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kdz.Ereğli Şube Başkanı Temel Şahin ve Türkiye Harp Malulü, Gazi, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüyen; diğer katılımcılar ile birlikte Atatürk Anıtı arkasında bulunan ‘şehitler anıtına’ karanfil bıraktı.

Törende ayrıca; BEÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı, daire ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilciler, askeri erkan, gaziler ve aileleri, şehit aileleri ve öğrenciler hazır bulundu.