Zonguldak şehir merkezinde bir iş hanının çatısına yuvalanan bal arılarını, arı yetiştiriciliği yapan Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çalık, kovanla topladı.

Şehir merkezindeki Gazipaşa Caddesi'ndeki Yağcılar-Ulupınar İşhanı'nın çatısına yuvalanan arılar, çevreden geçen vatandaşları tedirgin etti. Bankadaki kredi işi için şehir merkezine inen Ahmet Erdoğan İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Çalık, tesadüf sonucu arıları gördü. Arıların, bal arısı olduğunu anlayan Çalık, arı kovanı satan bir işyerinden bir kovan aldı. İş hanının çatısına çıkan Çalık, suyla arıları caddeye indirdi. Arılar, bu sefer de cami önünde dini kitaplar satan bir satıcının güneş şemsiyesinin altına toplandı. Müdür Çalık, yuvalanan arıları yemek kaşağıyla kovana sokmaya çalıştı.

Vatandaşların meraklı bakışları altında uzun uğraşlar sonunda arıları kovanda toplayan Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Elvanpazarcık beldesinde arıcılıkla uğraşıyorum. Bankada kredi işim vardı. Tesadüf eseri arıları gördüm. Bu arılar, yakın yerlerdeki bir kovandan kaçmış olabilir. Kovanın içinde kraliçe arı yetişiyor. Yeni bir kraliçe arı yetiştiği zaman, eski kraliçe arı, 'rakip çıktı' diye küsüyor. Eski kraliçe arı, kovandan çıkıyor. İşçi arılar da, eski kraliçe arının peşinden gidiyor. Böylece buraya gelmiş olabilirler. Arılar bana nasip oldu" dedi.