Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından şehir mezarlığında geçtiğimiz günlerde başlayan düzenlemeler devam ediyor.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, şehir mezarlığında geçtiğimiz günlerde başlayan düzenleme çalışmalarının devam ettiğini bunun yanısıra şehir mezarlığında mezar yapan esnaf ile toplantı yapıldığını söyledi. Başkan Posbıyık, geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmalar kapsamında “ Mezarlığın giriş ve çıkışlarında tanıtıcı,  yönlendirici ve mezarlık kurallarını anlatan tabelalar yerleştirildi.  Şehir mezarlığımızda 24 Saat Özel Güvenlik görev yapıyor. Mezarlıklarımızda ayrıca genel bakım, temizlik,  toprakları değiştirildi” dedi.

Posbıyık, Temizlik İşleri Müdürü Halis Geçdoğan’ın geçtiğimiz günlerde şehir mezarlığında mezar yapan esnafla bir toplantı yaptığını belirterek şunları söyledi;

“ Belediye olarak; mevcut şehir mezarlığının dolmasının ardından Belen Yenimahalle’de modern bir mezarlık yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bizim amacımız;  şehir mezarlığında gelişi güzel mezar yapılmaması. Biz Belediye olarak mezar yapan esnafımıza yıllık izin belgesi vereceğiz. Böylelikle gelişi güzel mezar yapılmasını engelleyeceğiz. Ayrıca: mezarlığımızda tespit edilen 300’ e yakın sahipsiz ve tamiri yapılması gereken mezarlarımız ise belediyemizden ruhsat talep eden mezar firmaları tarafından gönüllü olarak tamiri yapılacak. Bu çalışmayı Ramazan Bayramına kadar bitirmeyi hedefliyoruz.”