Zonguldak Kömürspor Kulübü Başkanı Süleyman Caner, sahte bilet nedeniyle son maçlarda en az 100 bin lira kayba uğradıklarını ifade etti.  

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta lider durumda bulunan Zonguldak ekibinin başkanı Caner, gazetecilere yaptığı açıklamada, resmi bilet satış adedi ve tribünlerin doluluk oranı arasındaki fark nedeniyle şüphelenerek, emniyet yetkililerine başvurduklarını bildirdi.

Polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu iki kişinin yakalandığı ve 250 civarında sahte bilet ele geçirildiğini kaydeden Caner, "Sahte biletleri, ilk haftadaki maçımızın biletlerinin seri numaralarından çoğaltmışlar. Bu kişiler daha önce de sahte biletten gözaltına alınmışlar. Üzerlerinden 250'ye yakın bilet ve 900 lira çıktı. Bunu özel belgede sahtecilik olarak kabul ettiler. Ceza kanunundaki karşılığı tutuklamayı gerektirmiyor. Bu nedenle şüpheliler serbest bırakıldılar" diye konuştu.

 

Son 5-6 maçta sahte bilet satıldığını düşündüklerini belirten Caner, "Tribünde 6 bin kişi olan maçta, sattığımız bilet bin 500. Yaptığımız hesaba göre sahte biletten dolayı son maçlarda en az 100 bin lira civarında zararımız var. Maddi açıdan zor durumdaki kulübümüzden bu parayı çalmışlar. Geçen sezon da aynı şeyler yaşandı ve biz tespit edemedik. Belki geçen seneden beri faaliyet gösteren bir şebeke olabilir” ifadelerini kullandı. 

Bu konudaki cezaların daha caydırıcı olmasını beklediklerini vurgulayan Caner, kulüp olarak sahte bilet konusunda önlemleri attıracaklarını belirtti. 

(AA)