Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şentürk, ilçe genelinde engelliler adı altında satılan dergi ile derneklerinin hiçbir alakasının bulunmadığını açıkladı.

 

İlçe dışından Ereğli'ye gelerek derneğin adını kullanıp bağış toplamaya çalışanların olduğunu belirten Şentürk, emniyet birimlerini göreve davet ederek, Engelliler gibi bir vicdani meselenin sahtekarlar tarafından suistimal edilmelerine müsaade etmesinler dedi.

 

Şentürk, 94 köy ve ilçe merkezi ile birlikte yaklaşık bin 300 engelli üyelerinin bulunduğuna dikkati çekerek, Bugüne kadar 100'e yakın akülü tekerlekli sandalye, 400'e yakın manuel tekerlekli sandalye, koltuk değneği, işitme cihazının yanı sıra üyelerimize giyecek yardımında bulunduk. Bu yıl Ramazan ayında 200 koli kumanya, 3 Aralık Dünya Engelliler gününde 200 çift kışlık bot dağıttık. 14 yıldır bölgemizde hizmet veren derneğimiz yaptığı çalışmalarıyla ülkemizin Cumhurbaşkanı ve Başbakanından ödül almış tek dernektir. Mesleki eğitim verdiğimiz engellilerden bugüne kadar 200'e aşkın engellinin istihdam edilmesini sağladık. Tüm bu çalışmalarımızı da elimizdeki kıt kaynaklarla gerçekleştirmeye çalıştık.