Demokrat Parti geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı İl Başkanlığı kongresini ve kongreyi eleştiren Ali Ceylan'a cevap verdi.

Demokrat Parti İl Başkanı Hakkı Karagüzel, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte kongreyi değerlendirdi ve eleştirilerde bulunan Ali ceylan' dün Kent Otelde kahvaltılı basın toplantısında yanıt verdi.
DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, toplantıda şöyle konuştu:
"Kongre de nahoş bir olay olmadı. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız tarafından yazılıp çizilip, beyanatlar verilmiş olsa bile bizim böyle ne kırıcı ne üzücü, ne de darıltıcı hiç bir şeyimiz olmadı. Biz kongreye başladıktan sonra bazı arkadaşlarımız geldi. Sayın Ali Ceylan'a kongrede eşlik ettim, bize başarılar diledi. Daha sonra ise yok sahte imzalar kullandığımızı söyledi. Biz sahte imzalar kullanmadık. Bizim karşımızda zaten başka adaylar yoktu. Aday olsa bile bizim sahte imzaya ihtiyacımız yok. Benim yönetim kuruluma giren arkadaşlarıma bu haksız suçlama çok büyük gelmiştir. Kendilerine bu suçlama çok büyük gelmiştir. Kendileri bu suçlamayı hak etmemiştir.  Bunlar DP'ye, Anavatan Partisine gönül vermiş, birlik beraberlik içerisinde DP'yi iktidara taşımak isteyen arkadaşlarımdır. Suçlama yapan arkadaşımızı ben çok iyi tanıyorum. Ben Adalet Partisinde ihtilal de Merkez İlçe Sekreterliği yaptım. Kendisi Köksal Toptan'ın Özel Kalem Müdürlüğüne getirildi. Sayın Ceylan, 'Ben 10 sene Süleyman Demirel'in Genel Başkanlığında Adalet Partisinde görev aldım' diyor. Ben bir memurun bürokraside yer alabileceğinin düşüncesi içerisin değilim. Tamamen uydurma laflarla beraber hadiseyi belirli yerlere getirmiş. Ondan sonra 'Kongrenin itirazını istiyorum' diyor."
"KARŞIMA ADAY MI
ÇIKARABİLDİNİZ"
" Kongreyi itiraz mı ettiniz, karşıma aday mı çıktınız, karşıma aday mı çıkarabildiniz? Çıkarmadınız ya da çıkaramadınız. Ben beyanatlarımda da anlatmıştım, hiçbir zaman çıkacak adayı küçümsemedim, çıkarsa kendini kucaklayacağımı ve mutlu olacağımı söyledim. Eğer delegasyon oy verecekse beni seçer vermeyecekse diğer adayı seçer. Bende gider kendisini kucaklarımı demişimdir.
5 tane İlçe Başkanım Merkez İlçe, Alaplı, Gökçebey, Çaycuma ve Ereğli burada. Devrek İlçe Başkanımı davet ettim. Kendisini davet etmemize rağmen ben 5 ilçe Başkanının olduğu yere gelmem dedi. Siz 5 tane ilçe başkanının olduğu yere gelmiyorsanız bizde size 5 tane ilçe başkanının olduğu yere getirmiyoruz dedik. Devrek'ten kimsenin yönetime alınmadığını söylüyorlar, Devrek'ten 3 tane arkadaşım İl yönetimde var ve 1 tane de üst kurul delegesi var. Bizim Devrek'i dışlamamız ve bırakmamız mümkün değil. Devrek bizim ilçemiz, politika da muhakkak hepsinin birlikte olması mümkün değil. Ayrı, ayrı gruplar olacak ki çalışma hızı verecekler. Kazanan kendisini kabul ettirmek için büyük çalışması gerektiğinin bilincinde olması gerekmektedir. Biz bu felsefeyle politika yapıyoruz ve bu şekilde DP'yi iktidara taşıyabilmenin mesuliyetini taşıyoruz."

"KONGREYE YAKIŞMAYACAK
KONUŞMA YAPTI"
"Yine kongre de Ahmet Günaydın diye bir arkadaşımız çıktı konuşma yapıyor. İl kongresine yakışmayacak konuşmalar yaptı. Kendisi çantanın içine eski gazetelerden kesilmiş küpürleri ve makale yazılarını aldı, birer, birer okudu. Biz istiyorduk ki İl Kongresinde İl yönetim Kurulu veya İlçe yönetim kurulu üyelerinin hatalarını izah etsinler veya tavsiyelerde bulunsunlar. Eğer öyle bir şey yoksa teşekkür etsinler. Ama arkadaşımız bir AK Parti aldı gidiyor. Bunlar İlin kongresinde konuşulması gerekli olan şeyler değillerdir. Bu konuların Genel Merkez bazında konuşulması gereken konulardır. Bunu da o arkadaşımızdan önce Teşkilat Başkanımız Sayın Ahmet Uyanık dile gelir şekilde kongre salonumuzda dile getirdi."

"KONGREYE GİTMEYİN
DİYE BASKILAR YAPTILAR"
"Kongremizi engellemeye çok çalıştılar. Delege arkadaşlarımıza hatta yönetim kurulu arkadaşlarımıza kongreye gitmeyin diye baskılar yaptılar. Kongreye giderseniz orada bir şeyler olacak dediler ve salonu doldurmamak için ellerinden gelini yaptılar. Ama biz samimi arkadaşlarımızla, DP'ye gönül vermiş arkadaşlarımızla beraber nezih bir kongre yaptık ve 28 arkadaşım ve 29'da üst kurul üyemiz, 11 tane de disiplin kurulu üyemiz delegelerimizin oylarıyla seçildiler ve görev aldılar."

"PARTİNİN 1 SENELİK KİRASINI
NEDEN ÖDEMEDİNİZ"
Bizim partimizde tartışmalar büyümüyor. Bu partinin 1 yıllık kiraları ödenmedi. Parti Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından icraya verildi ve tahliye davası açıldı, çıktı. O eski yönetimde olan arkadaşlarımız çok çırpınıyorlar. Hepsini suçlamıyorum, bazıları. Bu partinin 1 senelik kirasını neden ödemediniz. Bu partiye neden tahliye davası açıldığında gidip bölge müdürüyle görüşüp taksitlere bağlayıp ödemediniz? Biz gelmeseydik bu partiyi başka partiler gibi kapatıp yazıhanelerde mi yönetilecekti? Şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri gerekiyor. Biz partiyi nerden nereye getirdik. 149 Milyar partiye para geldi. Partinin kirası ödenmeyecek miydi? Tabii ki ilk önce partinin kirası ödenecekti. Bizim düşüncelerimiz bu doğrultudadır ve böyle devam edeceğiz."

"PARTİYE  HAREKET YAPANA
GEREKLİ CEVABI VERİRİM"
"Yine de sesleniyorum, biz DP İl Yönetimini, İl Başkanlığını devraldık. Partiye layık şekilde hareket edeceğiz. Dargınları kucaklayacağız, 1 oy için ayaklarına da gideceğiz. Partiye küskünleri, dargınları tekrar getirebilmek için bütün imkanlarımı kullanacağım.
Eğer partiye ihanet eden varsa, bundan sonra da olursa, partiyi küçük düşürecek bir harekette bulunacak olurlarsa ona gerekli cevabı vermek benim hakkımdır. Eğer susuyorsak, sesimizi çıkartmıyorsak korktuğumuzdan, ürktüğümüzden değildir. Biz parti disiplinini koruma, insanları kucaklamak için buradayız. Biz kimsenin partisi değiliz, biz DP'yiz. Biz DP'ye yakışır bir şekilde iktidara gelmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."