Kdz. Ereğli'de Özlem Kural isimli 27 yaşındaki kadının kendisini Milli Eğitim Bakanlığı müfettişi olarak tanıtıp ilçede toplantılar düzenlemesi ve Turgut Reis İlköğretim Okulu'nda restorasyon yaptırmasıyla ilgili olayın soruşturması tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı soruşturma sonucunda, o dönemde görevde bulunan Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulselam Aksoy, Şube Müdürleri Hüseyin Çağ öncelikle görevden alınmışlardı.  Rapor tamamlanıp geldiğinde ise Turgut Reis ilk ve ortaokulu Müdürü Peder Selim ile yardımcılarından Ekrem Çevik de görevinden alındı. Peder Selim'in ilçe içindeki İsmet İnönü ortaokuluna, Ekrem Çevik'in de Dikmen İlk ve ortaokuluna öğretmen olarak atandığı  öğrenildi.

Öte yandan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de bazı görevden almaların yaşandığı belirtildi.

**Bilindiği gibi sahte müfettiş olayını gazeteniz ÖNDER "Film Gibi Olay" başlıklı manşet haberiyle kamuoyuna duyurmuştu.

Bu haberlerin tümü 31 Aralık 2012'de birleştirilerek "İpi Bakanlık Çekecek" başlığı altında toplanmıştı.  http://www.ereglionder.com.tr/haber-46385-IPI_BAKANLIK_CEKECEK