Zonguldak ve ilçelerinde sahte para ile alışveriş yapanların bulunduğu öğrenildi. 4 ayrı olayda yakalananlar ve faili meçhullerin bulunduğu vukuat bültenlerine şöyle yansıdı:

 

Kdz. Ereğli- Mağdur, dükkanında çalıştığını, daha önceden tanımadığı 35-37 yaşlarında, 175-180 cm boylarında, kirli sakallı, uzun yüzlü, esmer tenli, siyah saçlı bir şahsın 10 TL'lik çiğ köfte istediğini ve bunun karşılığında 100 TL verdiğini, kendisinin de para üstü olarak şahsa 90 TL verdiğini, dükkanın kalabalık olması nedeniyle parayı kontrol etmeden kasaya attığını, daha sonra paraya baktıklarında sahte olduğunu anladığını iddia ve şikayet etmiş, faili meçhul şüphelinin aranmasına başlanarak olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.

 

Zonguldak KOM- Şüpheli şahıslar Bartın Çaycuma yolu üzerindeki İstasyonuna beyaz renkli Fiat Linea marka araç ile gelmişler, şahıslar 200 TL para ile alışveriş yapmaya çalışmışlar ancak paranın sahte olduğu anlaşılması üzerine alışverişten vazgeçip oradan ayrılmışlar, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğünden görevlilerimiz olay yerine gelerek şahısları eşkâllerine göre araştırmaya başlamışlar, sonrasında bahse konu araç görülmüş, bunun üzerine görevli şahıs buraya getirilerek şüpheli şahıslar teşhis ettirilmiş, yapılan araştırmada şahısların karşısında bulunan istasyonunda bahse konu sahte 200 TL para ile alışveriş yaptıkları tespit edilmiş, görevlisi müşteki 21 TL'lik alışveriş sonrası şüpheli 200 TL para verdiğini iddia ve şikayet etmiş, muhafaza altına alınan paranın sahte olduğu Halk Bankası Şubesinde kontrol edilerek tespit edilmiş, şüpheliler yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.

 

Zonguldak KOM- meydana gelen sahte para olayı ile ilgili olarak görevlilerimizce bankaya gidilmiş, bankadaki görevliyle yapılan görüşmede mağdur şahsın fatura ödemesi yaptığı esnada 1 adet 100 TL banknotun sahte çıktığı anlaşılmış, bahse konu para muhafaza altına alınmış olup olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.

 

Kdz. Ereğli- D.B.'ta meydana gelen sahte para olayı ile ilgili olarak görevlilerimizce bankaya gidilmiş, bankadaki görevliyle yapılan görüşmede mağdur şahsın kredi ödemesi yaptığı esnada 1 adet 50 TL banknotun sahte çıktığı anlaşılmış, bahse konu para muhafaza altına alınmış olup, olayla ilgili tahkikata devam edilmektedir.