Sahte ve usulsüz raporlarla bazı maden işçileri ve vatandaşların engellilik oranlarını yükselttikleri iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltı sayısı 24'e yükseldi

Zonguldak'ta bazı vatandaşların engellilik oranlarının yükseltilmesi için "sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenlediği ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 24 oldu.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yürütülen operasyon kapsamında 9 şüpheli daha gözaltına alındı.

Bu arada operasyonla ilgili ifadeye çağrılan 60 kişinin işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Gözaltındaki 24 zanlı, "suç örgütü kurma", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilecek.

19 Ocak'ta, Zonguldak'ta bazı vatandaşların engellilik oranlarının yükseltilmesi için "sahte ve usulsüz sağlık kurulu raporu" düzenlediği ileri sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında doktorlar, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan şube müdürü, hastane çalışanları, örgüt lideri olduğu öne sürülen engelli bir kişiyle suça aracılık ettiği iddia edilen toplam 9 kişi gözaltına alınmıştı.

Dün ifadeye çağrılan 20 kişiden 6'sı daha gözaltına alınmıştı.