Araştırmacı Yazar Erol Sarıal Almanya’nın sözde Ermeni Soykırımı yalanını oylamasını “Kınıyorum” sözleriyle yorumları. “Bu tam bir Alman Maskaralığıdır” diye sözlerine devam eden Erol Sarıal açıklamasına şöyle devam etti:

 

1. 1890'lardan sonra, İngiltere, Fransa, Rusya ve ABD yetkilileri Ermenileri Osmanlı'dan ayrılık yolunda teşvik ettiler.

Çünkü Anadolu dahil Osmanlı topraklarını bölüşüm planları yapmışlar; bunu başarmak için içten müttefik arayışları vardı.. Bu gün; Suriye'de PYD, Irak'ta Peşmerge, Türkiye'de PKK gibi..

 

2. 1915'te Seferberlik ilan edilmiş; Anadolu'da eli silah tutan tüm askerler 1. Dünya Savaşı cephelerinde savaştaydı. Dünyadaki tüm Ermeniler Silahlanarak ASKERSİZ, savunmasız kalan Anadolu içlerine girdiler. İçerde, Yasa gereği savaşa katılmayan Ermenileri silahlandırdılar.

 

3. Rus Orduları iiçine girip Doğu Anadolu'da Azeri, Türk ve Kürt kökenli yurttaşlarımıza tecavüzlere, kırımlara baş vurdular.

 

4. Fransız Orduları içinde, Urfa, Maraş, Antep, Adana halkına karşı kırım ve tecavüzlere başvurdular.. Kürt, Arap ve Türkmenleri bölgeden göçe zorladılar.

O tarihlerde, kahramanlaşan, Şahin Bey, Karayılan, Sütçü İmam isimleri bu direnişlere karşı savunma yapanların yarattığı destansı isimlerdir.

 

Almanlar, doğu'nun bölüşüm planları içinde yer edinmek için, İngiltere, Fransa, Rusya’ya karşı Osmanlı’yı savaşa sürüklemiştir...

Türklerin, 4 cepheden ve içeriden çevrilerek yok olmasına neden olmuştur... Anadolu Halkını erzaksız, silahsız, çıplak şekilde yeni bir kurtuluş savaşına mecbur bırakmıştır..

Bütün bunlardan sonrada "soykırım yaptı" diye karar alacaklar..

Bu tutum; tam bir sahtekarlık, ikiyüzlülüktür..

Biz Osmanlı değiliz..

Ancak Dünya’da Ermeni soykırımı iddiasında bulunacak son ulus Almanlardır..