Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencilerinden Mehmet Tosun, Mine Yıldızdal, Emre Çiçekçi, Sadiye Dinçer, Özkan Kayıhan ve Elif Öztürk Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında geliştirdikleri projede Kahraman Tazeoğlu Söyleşi ve İmza Günü etkinliğini Ereğli Belediyesi Sevgi-Barış-Dostluk Düğün Salonu'nda düzenlediler.
Etkinlik, Emre Çiçekçi ve Mine Yıldızdal'ın sunumlarıyla başladı. Mehmet Tosun, şairin Ömrümün Virgülü adlı şiirini seslendirdi. Kahraman Tazeoğlu, 1 saat 20 dakika söyleşi yaptıktan sonra okuyucularının kitaplarını imzaladı.
Kahraman Tazeoğlu, 1993 yılında radyoculuğa başladı ve 2004 yılında Radyocuların Oskarları olarak tabir edilen RAYAD'ın En İyi Şiir Programı ödülünü kazandı. Seni İçimden Terk Ediyorum adlı bir şiir albümü çıkardı. 2006 Türkiye Yazarlar Birliği'nin Yılın Yazar Fikir Adamı ve Sanatçıları ödüllerinden En İyi Radyo Programı dalında Mavi Ada olarak ödüle layık görülmüştür.
Tazeoğlu, Seni İçimden Terk Ediyorum (2001), Mavi Ada Mektupları (2003), Ölü Bir Kentin Morg Alfabesi (2003), Araz (2004), Tutsak Mektuplar (2005), Susacak Var (2006), Mavi Ev (2007) ve Beni Susarken Bölme (2008) adlı kitapları bulunmaktadır ve şuan Kral FM'de program yapıyor.
Toplumda şiir geleneğini arttırmak, sevilen bir şairi okuyucularıyla buluşturup kitaplarını imzalatmak, yeni nesil şairlerinin tanınmasına olanak sağlamak ve şiir ile edebiyat konusunda geleceğin öğretmen adaylarının ve lise öğrencilerinin bilinçli ve duyarlı bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen proje katılımcıların büyük ilgisi ile gerçekleştirildi.