Bartın Belediyesi'nce geleneksel olarak düzenlediği ve bu yıl 14'üncü kez gerçekleştirilecek Hasan Bayrı Şiir Yarışması başvurular sürüyor. Yarışmaya, Zonguldak'tan da çok sayıda şairin katıldığı öğrenildi.
Katılımcıların en fazla 3 eserle başvurabileceği yarışmada şiirler en geç 26 Eylül 2011 tarihine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi'ne gönderilecek. 8 Ekim 2011 tarihinde ise sonuçlar açıklanacak. Birinciye 650 TL, ikinciye 450 TL, üçüncüye 350 TL para ödülü ile plaket verilecek olan yarışmada bir kişi de mansiyon ile ödüllendirilecek. Dereceye girenlerin ödülleri 13-19 Ekim 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Bartın Belediyesi 15'inci Kitap Fuarı'nın açılış töreninin yapılacağı 13 Ekim 2011 akşamı verilecek. Hasan Bayrı Şiir Yarışması Şartnamesi ise şöyle;
Yarışma amatör-profesyonel herkese açıktır. Konu serbesttir. Katılımcılar yarışmaya en fazla 3 yapıt ile katılabilirler. Yapıtlar daktilo ya da bilgisayar ile yazılmış olmalıdır. Her yapıt için ayrı rumuz kullanılacaktır. Rumuzlar en fazla 8 harften oluşacaktır. Yapıtlar 5 kopya halinde bir zarfın içine konmalıdır. Yapıtların bulunduğu zarfın üzerine rumuzlar yazılacaktır. Ad-soyad, özgeçmiş, adres, telefon vb. bilgileri içeren ayrı bir zarf hazırlanacak, bu zarfın üzerinde ise yapıtların rumuzları yer alacaktır. Şiirlerin bulunduğu kâğıtlara isim, adres, telefon vb. bilgiler yazılmayacaktır. Sadece rumuz yazılacaktır. Yarışmaya jüri üyeleri ve birinci dereceden akrabaları katılamaz. Yarışma jürisi şu isimlerden oluşmaktadır: Ahmet Çuhacı, Berdar Doğan, Gülderen Canyurt, İbrahim Çelebi, Tülay Erduran. Değerlendirme sonunda; Birinci seçilen yapıt sahibine 650 TL+Plaket. İkinci seçilen yapıt sahibine 450 TL+Plaket. Üçüncü seçilen yapıt sahibine 350 TL+Plaket 1 kişiye mansiyon plaket verilecektir. Yapıtların en geç 26 Eylül 2011 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Bartın Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Servisi'ne elden veya posta ile teslim edilmesi gerekmektedir. Posta veya kargo ile gönderilen yapıtların gecikmesinden Bartın Belediyesi ve Fuar Komitesi sorumlu olmayacaktır. Sonuçlar 8 Ekim 2011 tarihinde www.bartinbelediyesi.com da açıklanacak, dereceye girenlere ödülleri ise 13 Ekim 2011 tarihinde fuar açılışında verilecektir. Dereceye giren fakat başka bir yapıttan alıntı olduğu sonradan tespit edilen yapıtların sahiplerine verilen ödül geri alınacaktır. Daha önce başka bir yarışmada ödül almış şiirler ile yarışmaya katılınamaz. Yarışmaya katılan herkes, yukarıdaki şartnameyi kabul etmiş sayılır.
HASAN BAYRI'NIN KİMLİĞİ
26 Nisan 1914'te Bartın'da doğdu. Soyadı Yasası'ndan önce Hasan Köroğlu adıyla şiirler yazdı. Şiire ilkokul öğretmeninin teşvikiyle başladı. Yunus Emre, Karacaoğlan, Erzurumlu Emrah, Seyrani gibi halk ozanlarının yapıtlarını okuyarak ve döneminin şair ve edebiyatçıları ile dostluk kurarak kendini yetiştirdi. Bazı şiirleri bestelendi. Bu Ne Sevgi Ah adlı şarkının güftecisi olarak tanındı. 1990'da vefat etti.