Alaplı ilçesinde Ramazan ayında Sakal-ı Şerif vatandaşların ziyaretine açıldı.

 

Merkez Cami'nde bulunan Sakal-ı Şerif teravih namazının ardından tekbir ve ilahiler eşliğinde sedef kaplamalı sandukasından açılarak sergilendi. Vatandaşlar Hz. Muhammed’in mübarek sakalını, öpmeye çalışırken birçok kişi, cep telefonuyla Sakal-ı Şerif’in fotoğrafını çekmeye çalıştı.

 

Alaplı İlçe Müftüsü Mehmet Bektaş, yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif’in 2 gün boyunca Alaplı’da çeşitli camilerde ziyarete açılacağını söyledi. Sakal-ı Şerife vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu ifade eden Bektaş, Ramazan ayında Sakal-ı Şerif’i vatandaşların ziyaretine açtıkları için çok mutlu olduk. Merkez camimizde sakal-ı şerifi görmek isteyen vatandaşlarımızla doldu.2 gün boyunca Sakal-ı Şerif sabah, öğlen ve teravi namazlarında Fatih, Özer Yazıcı ve Mollabey camisinde de vatandaşlarımız ziyaret edilebilecekler” dedi.

 

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Ak Parti İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Ak Parti eski Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’de sakal-ı şerifi ziyaret edenler arasındaydı.