Zonguldak'ta itfaiye ekipleri, ayağı ipe dolanan ve elektrik direğine asılı kalan güvercini kurtardı. Güvercin, kurtarılana kadar bir başka güvercin de yalnız bırakmadı.
Zonguldak'ta ayağı ipe dolanan bir güvercin, otoparkın bulunduğu lavvuar alanı içerisindeki bir beton direğine asılı kaldı. Uzun süre çırpınan güvercin, zaman zaman ise kendisini direkteki beton bloğunun üzerine almayı başardı. Uçmak için hareket ettiğinde boşluğa düşen ve ipte asılı kalan güvercin, son bir manevra yaparak kendisini beton bloğun üzerine almayı başardı.
Beton blok üzerinde bekleyen güvercin bir süre sonra gagasını kullanarak, ipten kurtulmaya çalıştı. Tüm çabalarına rağmen kurtulmayı başaramayan güvercin, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Direğin üzerinde enerji nakil kablosu bulunmaması nedeniyle kurtarma operasyonuna başlayan itfaiye ekipleri, merdiven ile güvercinin asılı olduğu yere ulaştı. Önce çırpınan güvercini tutmayı başaran itfaiye eri, sonra da ipi koparak, güvercini avuçlarının arasına aldı. İtfaiye erinin salıvermesi üzerine uçan güvercin, gözden kayboldu.
Güvercinin direkte asılı kaldığı ve kurtulmak için çabaladığı dakikalarda ise aynı elektrik direğine konan bir başka güvercin ise kurtarma operasyonu tamamlanıncaya kadar direkten ayrılmaması dikkat çekti.