Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, KPSS sınavına girecek engelli vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, 7 Temmuz tarihinde yapılacak olan KPSS sınavına girecek olan engelli vatandaşların 11 Temmuz tarihinden itibaren tercihlerini elektronik ortamda yapmalarını istedi. Şirin, Engellilerin kamuda işe yerleştirilmeleri için KPSS sınavı ve ilkokul mezunları için kura çekilişi yapılacaktır. Bunun için ÖSYM tarafından yapılan açıklama sonucu 11 Temmuz'da kamuda açık bulunan kadroların ÖSYM tarafından açıklanacağı belirtildi. 11-20 Temmuz arasında sınava giren lise ve yüksekokul mezunu engelliler ile kuraya katılacak olan ilkokul mezunu engelliler bu listelerden tercihlerini yapacaklar. Tercih sonucunda sınava girenler aldıkları puana göre yerleştirilecekler.
Diğer ilkokul ve orta öğretim mezunları tercih ettikleri yerlerde kuraya tabi olacaklar. Bunun için 11 Temmuz'dan itibaren engelli arkadaşlarımız gerekli tercihleri bilgisayar ortamında yaparak ÖSYM'ye yollamaları gerekiyor. 20 Temmuz son gündür dedi.