Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi ve Zonguldak Demokrasi Platformu tarafından Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz ve üç kişinin yaralanması olayı kınandı. Zonguldak Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik sivil toplum örgütü temsilcileri, olayı şiddetle kınadı. Temsilciler adına açıklamada bulunan Tüm Bel-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Çapri, "Görevi Zonguldak halkının doğumundan ölümüne kadar geçen sürede, insanlara hizmet etmek, güzel ve yaşanabilir bir kent oluşturmak adına mücadele eden biz belediye çalışanları, zaman zaman bu görevi yerine getirirken sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmaktayız.
Zabıta Müdürlüğümüz ve personeli mevsimsel olarak seyyar balıkçılara karşı emniyet güçleri ile sürdürmüş oldukları mücadele açıkta ve yasa dışı yollardan yapılan balık satışını engellem çalışmaları yürütmektedir. Zabıta Müdürümüz Nejat Uludüz, Zabıta Komiserimiz Tekin Ateş ve zabıta müdürümüzün iki yakınına ait işyerinde, sözlü ve fiziki saldırılarının da ötesinde silahlı ve darp aletleri ile saldırıya uğramıştır.
Bu saldırı da gösteriyor ki olayın boyutu son noktasına kadar gelmiş, ölüm olmaması bir mucize ve şanstan ibarettir.
Yapılan bu saldırının tüm belediye camiası ve çalışanları ile Zonguldak halkına karşı yapılmış olduğunun bilinmesini ve bir daha böyle bir olayın kentimizde yaşanmaması için ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyoruz, saldırıya uğrayan arkadaşlarımız ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizin iletiyoruz.
Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu. Ardından açıklama yapan Zonguldak Demokrasi Platfor-mu adına açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, yapılan saldırıyı kınadı.