TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez TİM'de Sözleşmeli Sahalar Şube Müdürü olarak görev yapan Mustafa Coşkun'un saldırıya uğramasını kınadı, yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etti. Coşkun'un, Zonguldak şehir merkezinde saldırı yapan kişinin daha önce de Tevfik Baş'ı aynı şekilde darp ettiği belirtilen yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

2 KEZ BAŞVURUDA BULUNMUŞ

"Mustafa Coşkun kafasına ve vücuduna aldığı darbeler nedeniyle hastanede tedavi ve gözlem altına alınmıştır ve kontrolleri halen devam etmektedir. Aynı zamanda geçmişte yaşanan saldırı nedeniyle arkadaşımız Zonguldak Cumhuriyet Savcılığına 2 kez yazılı başvuruda bulunarak kendisinin ve ailesinin can güvenliğinin tehlikede olduğunu bildirmiş ancak makul şüphe oluşmadığı gerekçesiyle başvurusu işleme alınmamıştır.

 

HAYATİ TEHLİKELERİ VAR

Meslektaşlarımız TTK adına görevlerini icra ederken sürekli olarak/halen tehditlere ve şiddete maruz kalmaktadırlar.Yaşanan bu olaylara rağmen gerekli/yeterli önlemler alınmamakta ve meslektaşlarımız hayati tehlikelerle baş başa bırakılarak, kanunsuz talepleri yerine getirmedikleri için saldırıya uğramaktadırlar. Durum; meslektaşlarımızın ya görevlerini icra etmemek veya hayati tehlike yaşamak ikilemine gelmiş dayanmıştır.

 

"YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Bilindiği gibi Üzülmez Müessesinde daha önce de Asma-Dilaver İşletme Müdürlüğü görevini yürütürken uğradığı saldırı sonucu kaybettiğimiz meslektaşımızı bir kez daha üzüntüyle hatırlatmak istiyoruz. Benzer olayı/olayları bir kez daha yaşamak istemiyoruz. Bugüne kadar meslektaşlarımızın yaşadığı saldırılarakarşı yeterli tedbirlerin alınmadığı,saldırıyı düzenleyenlerin yanlarına kâr kaldığı, meslektaşlarımızın hayati tehlike içinde kamusal görevlerini yapmaya mahkûm edildikleri aynı zamanda da hedef gösterildikleri görülmektedir. Buradan bu olayların son olması için gerekenlerin yapılması konusunda yetkilileri bir kez daha göreve çağırıyoruz. Meslektaşımıza yapılan saldırıları kınıyor, olayın yasal sürecinin takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz"