ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir 16- 17 Ekim tarihleri arasında Şırnak'ta bir dizi  ziyaret ve incelemelerde bulundu. Demir "Şırnak zenginliğinin farkında değil" dedi.
Şırnak  TSO Başkanı Osman Geliş'in daveti nedeniyle Şırnak'ı  ziyaret eden Mehmet  Salih Demir, Şırnak  Ticaret ve Sanayi Odası'nda kabulunde aynı zamanda maden işletmeciliği yapan Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş'e daha verimli üretim için bütün tecrübelerini aktarmaya hazır olduklarını beyan etti. Şırnak TSO  Başkani Geliş, bölge insanına istihdam oluşturma arzusu ile bu bölgede kaldıklarını yatırımlarına burada devam ederek hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti. Davetlerine icabet ederek kendilerini ziyaret eden ve madencilik konusunda tecrübelerini aktarmaya hazır olduklarını söyleyen Mehmet Salih Demir'e teşekkür ederek ziyaret anısı takdim etti.Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Salih Demir ve beraberindeki heyet yöresel bir düğüne iştirak ederek vatandaşların halayına katildi. Sonrasında kömür maden sahalarında ve işletmelerde incelemelerde bulunuldu. Şırnak İl Jandarma Komutanını da makamında ziyaret eden ve bölge hakkında bilgiler alan Mehmet Salih Demir'e ziyaret anısı takdim eden Jandarma Kurmay Albay Faruk Bal, Türk yatırımcıların bölgeye olan ilgilerinin önemli olduğunu belirtti.
Geceyi Şırnak'ta geçiren ve vatandaşlarla sohbet eden Zonguldak TSO Başkanı Mehmet Salih Demir ertesi gün maden sahalarındaki incelemeyi takiben bölgeden ayrıldı.
ZTSO Başkanı Mehmet Salih Demir  ziyaret sonrası görüşlerini dile getirirken Şırnak bölgesindeki halkın büyük bir zenginliğin üzerinde oturduğunu, ancak bunun farkında olunmadığını, huzur ve güven ortamının yatırımların bölgeye gelmesi anlamında çok önemli olduğunu, bu hususun temininde bölgedeki vatandaşlarında artık iradelerini ortaya koyması gerektiğini, terörün arkasında bölgedeki yer altı zenginliklerinde gözü olan yabancı güçlerin bulunduğuna artik daha fazla inandığını söyledi. Demir, sadece kömür madenlerinin değerlendirilmesi maksadıyla kurulacak termik santrallerinin en az on bin kişiye istihdam sağlayacağını beyan ederek önümüzdeki günlerde Şırnak TSO Başkanı ve beraberindeki bir heyeti Zonguldakta ağırlayarak modern kömür üretimi tecrübelerini aktarmak maksadıyla çalışmalar yapılacağını belirtti.