Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Zonguldak Şubesi’nin, çeşitli kaynakların post modern darbe olarak nitelediği “28 Şubat süreci” dolayısıyla düzenlediği programda, önceki gün hayatını kaybeden Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof.Dr.Necmettin Erbakan için yas tutuldu.
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Necdet Sarı, SP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, AGD Şube Başkanı Murat Şen, partililer, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.
Etkinlik, ZKÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Mehmet Raşit Gökalp’in okuduğu şiirlerle başladı. Daha sonra kürsüye çıkan AGD Şube Başkanı Murat Şen, Necmettin Erbakan’ın hayatını kaybetmesi dolayısıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, Erbakan’a Allah’tan rahmet, geride bıraktıklarına da sabır diledi. Kısa süren konuşmanın ardından 28 Şubat sürecini anlatan bir video gösterisi sunuldu.
Gösteri sırasında SP İl Başkanı Necdet Sarı başta olmak üzere, salondaki birçok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı dikkatleri çekti. Daha sonra Necmettin Erbakan için Kur’an okundu.

“28 ŞUBAT, ŞEYTAN
ALLAH’A SECDE ETMEDİĞİNDE BAŞLADI”
Kur’an’ın okunmasının ardından ise etkinliğe konuşmacı olarak davet edilen Nurettin Şirin, 28 Şubat’ın, Şeytan’ın Allah huzurunda namaz kılmayı reddetmesiyle başladığını belirterek şunları söyledi;
“23 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 28 Şubat kararları doğrultusunda Müslümanlara karşı bir baskı uygulandı. Ama biz 28 Şubat’ı tarihin her safhasında gördük. Gerçek 28 Şubat, Şeytan’ın Allah’ın huzurunda namaz kılmayı reddetmesiyle başladı. Hz.İbrahim ateşe atılıp yakılmaya çalışıldığında da 28 Şubat vardı. Firavun’un Hz.Musa ve ona inananları öldürmekle tehdit ettiğinde de 28 Şubat vardı. Hz.İsa çarmıha geriliğinde de 28 Şubat vardı. Ama biz Müslümanlar 28 Şubatları bitirmesini biliriz.”
Etkinlik karşılıklı konuşmalarla devam ettikten sonra sona erdi.