Bağımsız meclis üyeleri, Belediye Başkanı Posbıyık'ın pazaryerindeki alışveriş merkezi ile ilgili açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını açıkladılar.

 

Ereğli Belediyesi’nin bağımsız belediye meclis üyeleri Halil Bozkuş, Hasan Pınarcık, Abdülkadir Sözer, Aydın Karadağ, Nejat Bakan ve Fevzi Ekşi, Ereğli Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın, “Aralık meclis toplantısında pazaryerini gündeme getireceğiz. Yeni AVM binasında hak sahibi olan herkesin ihalesiz bir şekilde dükkan sahibi olmasını sağlayacağız” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirttiler. Pazaryeri esnafının seçim öncesi tansiyonunu düşürmek için yapılmış bir hareket olarak değerlendiren bağımsız meclis üyeleri yazılı açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

 

“BÜTÜN HAKLARINI ELLERİNDEN ALACAKTIR”

“Bilindiği üzere pazaryerindeki belediye dükkan sahiplerine açılan tahliye davası ile belediye kiracısı ile mahkemelik olmuştur. Ortada bir samimiyet varsa aralık ayı meclisinde alınacak karar öncesi tahliye davasını geri çekip davadan vazgeçmesi ve Pazaryeri imar durumunun eski haline getirilip bu projenin mevcut yerde yapılmasının önünü açmalıdır. Bunlar yapılmadan mahkemeden çıkacak tahliye kararı mevcut kiracıların hukuki bütün haklarını ellerinden alacaktır. Meclis Başkanının bu açıklamaları sadece siyaseten yapılan bir manevradır. Sözü edilen bu proje günü kurtarma projesidir.

 

“GASP EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Kaldı ki Pazar yerinde kiracı konumundaki esnaf arkadaşlar bu AVM’ye gitme taraftarı değildir. Bu konuda Oda Başkanlarından ve esnaftan hiçbir görüş alınmamıştır. Kendisini belediye konusunda duayen ilan eden Meclis Başkanı Bağımsız Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Chp Meclis Üyesi Ali Yağmuroğlu’nun bu davaya sahip çıkmasından dolayı atmış olduğu sözde geri adımdan başka bir şey değildir. Bizler Bağımsız Meclis Üyeleri olarak şimdiye kadar olduğu gibi bu konuda ısrarcıyız. Belediye kiracılarının haklarının gasp edilmesine müsaade etmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz”