Geçirdiği beyin felci sonrası engelli kalan 17 yaşındaki Cansın Yemlihaoğlu, Engelliler Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle babası ile İstanbul'dan Samsun'a tekne ile gidiyor. Kdz.Ereğli'de çiçeklerle karşılanan baba-kız, Ortak projemizi hayata geçiriyoruz dedi.

Beyin felci rahatsızlığı nedeniyle engelli olan 17 yaşındaki Cansın Yemlihaoğlu, Engelliler Haftası'nda İstanbul'dan babası ile çıktığı yelken yolcuğunda Samsun'a doğru yola çıktı. Kdz.Ereğli Limanına uğrayan ve bir gece konaklayan Cansın Yemlihaoğlu ve baba Hakan Yemlihaoğlu, 19 Mayıs sabahı gerçekleştirilecek yolculuğun çok sayıda engelli gence umut olmayı hedefliyor.

YELKEN KULÜBÜNDEN JEST
Kdz.Ereğli Yelken İhtisas Kulübü Başkanı Metin Akman ve Yelken Kulübü Yöneticisi Tümay Bakkaloğlu tarafından çiçeklerle karşılanan baba kız projeye ilişkin açıklamada bulundular. Çiçeklerle konukları karşılayan Kulüp Başkanı Akman, Türkiye'nin belkide en eski limanlarından Kdz.Ereğli'ye hoş geldiniz, bize mutluluk verdiniz, cesaretinizden dolayı sizi kutluyorum. Karadeniz gibi bir denizde seyir etmek herkesin harcı değil, tebrik ediyorum sözleri ile konuştu.

BABA-KIZ PROJESİ
İnşaat Mühendisi 48 yaşındaki baba Hakan Yemlihaoğlu, baba-kız bu projeyi gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşadıklarını belirterek başladığı konuşmasında, Bizim projemiz baba-kız projesi olarak başladı. 'Ortak bir projemiz olsun, senden sonra bir anım kalmayacak' dedi. İnşaat mühendisiyim ama 10 yıldır amatör yelkenci olarak yarışlara katılıyorum. Birlikte bir proje ne olur dedik, engelliler haftası biliyorsunuz 10-16 Mayıs önümüzde de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı var. Hem genç hem engelli hem yelkenci olunca ortaya Samsun çıktı, hep birlikte Samsun'a gideceğiz. Biraz zor bir kaptan, talimatlarla çalıştırıyorum.

ENGELLİLERE ÖRNEK OLSUN
Cumartesi günü Şile'den yola çıktık Ereğli'ye geldik buradan Amasra'ya oradan İnebol'u daha sonra Sinop'a ve 19'u sabahı Samsun'da olmayı planlıyoruz. Atatürk'ün çıktığı ilk adım iskelesine çıkacağız. Atatürk'ü çok seviyoruz. Atatürk tüm Türk Gençliğine örnek olmuştu kızım da engellilere bir örnek olması anlamında inşallah başaracağız.  Kızım beyin felci geçirdi. Erken doğum oldu, erken doğumdan dolayı yürüyemiyor ve bazı hücreleri öldü. Hareket kabiliyeti kısıtlı. Buna rağmen devlet okulunda okudu Türkiye Büyük Millet Meclisi İlköğretim Okulunu bitirdi bu sene eğitime ara verdik, ara vermemizin sebebi ise bu proje ve artık büyüdük, buradan sonraki amacımız bir meslek lisesine gitmek dedi.

BABAM İLE ORTAK NOKTAMIZ
17 Yaşındaki Cansın Yemlihaoğlu ise konuşmasında, Ben babam ile bu projeyi yaptığım için mutluyum. Bir tek ortak noktamız buydu baba dedim senin ile ortak noktamızı birleştirelim böyle bir de proje yapalım dedim, kendisi kabul etti, ilk teklif benden çıktı sözleri ile konuştu.