Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), TMMOB Mimarlar Odası Çaycuma İlçe Temsilciliği ve KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilciliği organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan 1'inci Çaycuma Sanat Günleri, önceki akşam Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergi açılışları ve kokteyl ile başladı.
Etkinliğe; ZOKEV Başkanı Kürşat Coşgun, KESK'e bağlı Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Devrekli Şair İbrahim Tığ, Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Seyfettin Aydemir ve sanatseverler katıldı.
Organizasyonda ilçedeki maket sanatçıları ilk kez sergi açtı. Geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren Ereğlili ünlü ressam Osman Zeki Oral'ın resim sergisi de Çaycuma Sanat Günleri'ni taçlandırdı. Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden çok önemli dereceler kazanarak Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil eden fotoğraf sanatçısı Şafak Tortu'nun fotoğraf sergisi de Çaycuma Sanat Günleri'nde önemli bir yer aldı. ZOKEV Başkanı ve karikatürist Kürşat Coşkun, ilk kez bir ilçede sanat etkinliği düzenlediklerini söyleyerek, destek verenlere teşekkür etti.
Sendika olarak kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini ve destek olduklarını belirten Eğitim-Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol ise, etkinliğe katılan tüm sanatçıları tebrik etti.