Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından Polisevi ve Bozhane kavşağı arasındaki sahil güzergahında oluşturulan sanat sokağı canlı performansla hareketlendi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın da izlediği etkinlikle sanatçılar hünerlerini ortaya koyarken, seramik tornası büyük ilgi gördü.

Anka Seramik Atölyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin seramik eğiticileri ve kursiyerlerinin destek verdiği canlı performansa Kandilli’den Şevket Şanlıoğlu’da katıldı. 8 Eylül Salı günü akşamı saat 20.30’da başlayan canlı performansta, Şevket Şanlıoğlu, seramik tornasını çalıştırdı. İşlediği killeri izleyenlere gösteren Şanlıoğlundan sonra bazı meraklılar  tornanın başına oturarak, killere şekiller vermeye gayret gösterdi. Anka Seramik Atölyesinin Sahibi Ayşe Hindistan’ın da sanatseverlere seramik sanatıyla ilgili bilgiler sunduğu canlı performansa çocuklar da ilgi gösterdi. Sahil bandındaki sanat sokağını ziyaret eden vatandaşlar ilk kez gördükleri seramik tornasında killere şekil verilişini merakla izlediler.

Sanat sokağındaki bu etkinliğe, Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın dışında, eşi Neriman Posbıyık, bazı daire müdürleri ve meclis üyeleri de katıldılar.

Fotolar: Lale Bektaş