Uluslararası Festivaller Birliği, pandemi sonrasında ilk toplantısını Kdz. Ereğli’de gerçekleştiriyor. Farklı şehirlerden gelen 60 temsilciyle buluşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yıl festivali 4 güne çıkardıklarını açıkladı. UFB Başkanı Atilla İpek, Kdz. Ereğli festivalinin uluslararası festival organizasyonunda çok önemli bir yer tuttuğunu belirterek ev sahipliği için Başkan Posbıyık’a teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi, 21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde düzenleyeceği 22. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Festivali öncesinde, Türkiye Festivaller Birliği toplantısına ev sahipliği yapıyor.

UFB Başkanı Atilla İpek ile birlikte farklı şehirlerden 60 temsilci toplantıya katılmak için Ereğli’ye geldi. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Festivaller Birliği üyeleriyle Tatoğlu Kültür Merkezi’nde bir araya geldi.

-FESTİVAL 4 GÜNE ÇIKTI-

Dünya çapındaki festivallere katılan Uluslar arası Festivaller Birliği temsilcilerini Kdz. Ereğli’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Başkan Posbıyık, bu yıl festivali 4 güne çıkardıklarını açıkladı. Pandemi nedeniyle insanların festivali özlediğini anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“1994 yılından itibaren Belediye Başkanlığı yapıyorum. Sanata, müziğe her zaman ağırlık verdim. Elimden geldiği kadar Ereğli’deki gençlere her türlü olanağı sağlamaya çalışıyorum.  Festivalimizi uluslar arası bir festival haline getirdik. Türkiye’deki bütün ünlü sanatçılar festivalimizde yer aldı. Yurtdışından da sanatçılar geldi festivalimize... Türkiye’nin nobeli dediğimiz SBD ödülleri veriyoruz. Türkiye’nin her tarafından, yurt dışından da insanlar şehrimize geliyor. Bu yıl festivalimizi 4 güne çıkardık. Birinci akşam folklor geçidi yapacağız. 2 yıldır pandemi nedeniyle insanlarımız Kdz. Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’ni özledi. Bu yıl da 21-24 Temmuz tarihinde 4 gün süreyle yine güzel bir festival yapacağız. Sloganımız Denizin mavisi, Güneşin sarısı, Ormanın yeşilinin orijinal renkleri dünyada sadece Kdz. Ereğli’de bulunur. Kdz. Ereğli’yi görmeden ölmek öbür dünyaya eksik gitmektir. Siz bu eksikliğinizi giderdiğiniz için sizleri kutluyorum ancak döndüğünüzde dostlarınıza ve belediye başkanlarınıza da söyleyin ki onlar da eksikliklerini gidersinler.”

SANATÇILARI SALI GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Başkan Posbıyık ayrıca, bu yılki festival sanatçıları ile programı Salı günü STK’larla birlikte düzenleyeceği toplantıda açıklayacağını belirtti.

İPEK: KDZ. EREĞLİ’DE BULUNMAKTAN MUTLUYUZ

UFB Başkanı Atilla İpek de yaptığı konuşmada Ereğli’de bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Dünya pandemi nedeniyle çok sıkıntılı dönem geçirdi. Pandemi döneminin bitimine binaen ilk dönem toplantımızı Kdz. Ereğli’de yapıyoruz.  Dünyanın çeşitli ülkelerindeki festivallerde ülkemizi temsil ediyoruz. Donanımlı ve kıymetli bir ekibimiz var. 2003 yılından itibaren festivallerin yaşatılması  noktasında bir gayret gösteriyoruz. Festivaller, dünya barışına hizmet eden en önemli kültür organizasyonlarıdır. Dünyanın çeşitli kıtalarındaki insanlar festivaller nedeniyle büyük bir hareketlilik içerisinde olup, birbirlerinin kültür, gelenek ve göreneklerini tanıyorlar. Festivaller sınır tanımıyor. Bütün siyasi, sosyal problemlere rağmen yapılmaya devam ediyor. Önemli bir kültür hareketi olan festivaller arasında Kdz. Ereğli Festivali de çok önemli bir yer tutuyor.  Festivaller Birliği olarak yılda 2 kez toplantı yapıyoruz.  Festivaller yapılmadan önce ve yapıldıktan sonra güz döneminde önümüzdeki yılların istişaresi için toplantı yapıyoruz. İlk toplantı için bizi Kdz. Ereğli’de ağırlayan Belediye Başkanımız Halil Posbıyık’a ve tüm ekibine teşekkür ediyoruz.”

Toplantıda, katılımcılara Kdz. Ereğli Belediyesi SBD Tv tarafından hazırlanan, Sevgi, Barış, Dostluk Festivali’nin serüveni hakkında video gösterimi yapıldı ve ardından karşılıklı olarak hediyeler sunuldu.

Birlik üyelerinin yapacağı toplantının ardından temsilcilere Kdz. Ereğli’nin kültürel, tarihi ve arkeolojik zenginlikleri tanıtılacak.