Kdz. Ereğli’de kültür ve sanat ile ilgilenen ve başarıları ile dikkat çeken kurumlardan biri olan Erdemir Musiki Derneği, yine yeni bir etkinlikle sanatseverleri buluşturdu.




Konserin düzenlendiği Erdemir Mühendisler Derneği’nin salonu, yine her zaman olduğu gibi tıklım tıklım dolu ve havada da Türk Sanat Müziğinin esintileri dolaşıyordu. Sunucu; kanunda Toprak Dökerel, keman da Yüksel Kocasoy, ritm sazlarda Gürol Akbaba, Turgay Erdoğan ve Caner Bayrak’ın adını tek tek saydı. Saz heyetinin yerini almasından sonra bu kez sahneye şarkıları seslendirecek sanatçılar davet edildi. Selçuk Pazvant, Nalan Ender, Zuhal Yükselen, Sevim Öztürk ve Mehmet Arif Köklü’den oluşan koro “Bu gece ud da çalacağım” diyen Şef Birol Akbaba’nın yönetiminde ilk bölüm için belirlenen repertuvarlarındaki şarkıları söyledi. Konserin ikinci bölümünde ise repertuvar yok ve tamamen serbest  bir  seyir halinde belirlenen şarkılar seslendirilirdi. Her şarkıda, dernek lokalinin tavanından nağmeler döküldü. Sanat ile ıslanan  saatler su gibi geçiverdi yine.




Programın sonunda ise Eşsiz Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Vardar Ovası şarkısında, Atatürk’ümüz özlem ve saygı ile anılırken duygusal anlar yaşandı. Geceyi kapatan şarkı ise “İzmir’in dağlarında”  diye başladığında salon ayağa kalktı. “Adın yazılacak mücevher taşa” ile devam eden İzmir Marşı büyük coşku ile söylendi.



Vedanın adı “Bir sonraki konserde buluşmak üzere” oldu.



Erdemir Musiki Derneği'nin 2. Başkanı Zühal Yükselen de, okuduğu şarkılar ile diğer arkadaşları gibi geceye damgasını vurdu