Ekin Yazın Dostları bir süredir ara verdiği etkinliklerine Ayşe Eren ile söyleşi düzenleyerek yeniden başladı. Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde hafta sonu biraraya gelen sanatseverler, Ayşe Eren’in Sustum isimli şiir kitabından bölümler okurken, Eren’e de bazı şiirleriyle ilgili sorular yönelttiler.

Bilindiği gibi Ekin Yazın Dostları, yazarların kitaplarını okuyor ve aynı yazarı da söyleşiye davet ediyor. Önceki yıllarda davet ettikleri arasında Hıfzı Topuz’un da bulunduğu Ekin Yazın Dostları, Topuz’u Ereğli’de ağırlamıştı. Topuz, Ereğli’ye gelmiş ve kitaplarıyla ilgili soruları yanıtlamıştı.

Ekin Yazın Dostları’nın bu kez konuğu içimizden biri Ayşe Eren oldu. Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinlikle, Ekin Yazın Dostları adına Serap Ekici Yeniçeri konuştu. Ekinci, ara verdikleri etkinliklere Ayşe Eren ile yeniden başlayıp moral bulacaklarını söyledi. Gül Güleryüz’ün Ayşe Eren’in kim olduğunu ifade eden sözlerinin ardından Ayşe Hindistan da, Eren ile olan dostluklarını anlatan kısa bir konuşma yaptı. Kemal Altun, Cihangir Amca, Serpil Özsoy, Gül Güleryüz’ün Ayşe Eren’in Sustum isimli şiir kitabından bölümler de okuduğu etkinlik 1,5 saat sürdü. “Şiirlerinizi yazarken en çok mutlu mu, mutsuz mu olduğunuz dönemler etkili oluyor?” sorusunu da yanıt veren Ayşe Eren, “Duruma göre belli olmuyor. Ama eşittir diyebilirim” sözleriyle yanıt verdi.