Alaplı Sanayi Sitesinde yapılmayan yollar ve alt yapının yetersiz olması dolayısıyla esnaf 10 yıldır çamur deryası içinde işlerini yapmaya çalışıyor. 
120 dükkânda çeşitli meslek gruplarından 300'ün üstünde çalışanın bulunduğu Alaplı Sanayi Sitesinde esnaf yetkililerden sorunlarının çözümü için destek istediklerini belirttiler.
Yağmurlu havalarda çamur ve su deryasına dönüşen yollar nedeniyle gündüzleri kendi işleri için akşamları ise sanayi yollarının sularının giderini yapmak için çalıştıklarını belirten sanayi esnafı "İlçenin ekonomisinin döndüğü ve birçok insanın ekmek yediği bu site kurulduğu yıldan beri aynı sorunlarla boğuşuyor.
Esnaf arkadaşlarımızla birlikte birçok kez yetkili mercilere müracaat ettik, ancak sonuç alamadık. Yollarımız kış aylarında çamur ve sudan yaz aylarında ise tozdan geçilmiyor. Küresel krizden dolayı işlerimiz durgun aidat ve kiralarımızı dahi ödemekte zorluk çekiyoruz. Sanayi sitesinde alt yapının olmayışı nedeniyle araç giriş ve çıkışlarında sıkıntı yaşanıyor. Gündüzleri kendi işimizle uğraşıyor akşamları da gölet'i andıran suların giderilmesi için kanal açmakla uğraşıyoruz. Belediyemizden yıllardan beri kalıcı bir hizmet görmedik. Sesimizi duyuracak bir merci arıyoruz.
Seçimlerden seçime hatırlanan esnaf arkadaşlarımız vaatlerle kandırıldı ama hala somut bir çalışma yok.
Sanayimiz adeta kaderine terk edilmiş durumda. Sanayi sitesinde aydınlatma lambalarının da yanmaması dolayısıyla akşamları çalışan esnaflarımız karanlık sokaklarda iş yapmak zorunda kalıyor.  Başta İlçe Kaymakamımız olmak üzere tüm yetkili kurumları göreve çağırıyoruz" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.