Ocak, Alaplı TSO Binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden itibaren 2 öncelikli hedeflerinden birinin Alaplı OSB, bir diğerinin ise çay boyundaki Islah OSB olduğunu söyledi.

Alaplı OSB'de 30 parselden 11'nin tahsisini gerçekleştirdiklerini kalan 19 parsele 25 üzerinde talep olduğunu ifade eden Ocak, şöyle konuştu:

"Göreve geldiğimizden günden bu güne kadar Alaplı TSO olarak 2 tane öncelikli hedeflerimiz vardı. Bir tanesi Alaplı OSB bir diğeri ise Islah OSB alanı idi.  Alaplı OSB ile ilgili göreve geldiğimiz de az bir kamulaştırma işlemi kalmıştı.  Tamamını biterek proje ihalesini gerçekleştirdik. Bunun devamında alt yapı ihalesi çalışmalarına başladık. 2016 Kasım ayı itibariyle 5.5 milyon Lira'ya yerli yatırımcı firma ihaleye kazanarak altyapı alışmalarına başladı. Şuan çalışmaların yüzde 70'i tamamlanarak devam ediyor. Yolların bordürleri ve anayolların parke çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak. Nisan ayında 30 parselden 11 parselin tahsisini 9 firmamıza yaptık. Geri kalan 19 parsel için 25 üzerinde bir talep var. Talepleri değerlendiriyoruz. Firmaların yapacağı yatırım büyüklüğü ve çalıştıracak işçi sayısına göre değerlendirme yapıyoruz. Büyük firmalarla görüşmelerimiz sürüyor. Bizim amacımız  Alaplı ekonomisine ciddi derecede katkı sağlayacak ve  İlçemizde 1 gencimizi daha nasıl istihdam yaratabiliriz düşüncesiyle hareket ediyoruz. Tahsislerin ardından bundan sonraki süreçte bu bölgede yeni fabrikalar kurulacak."

 

"BARIŞÇIL BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ"

Alaplı Sanayi Kenti olma yolunda hızla ilerlediğini anlatan Ocak, "Alaplı bu zamana kadar fındığı ile anılan bir ilçemizidir. Bundan sonra sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla devam ediyor. Alaplı'da çok güzel işler oluyor. Bundan sonrada devam edecek. Alaplı TSO olarak Belediyemiz olsun kamu kuruluşlarıyla olsun barışçıl  bir çalışma içerisindeyiz. Islah OSB çalışmalar devam ediyor. Faruk Çaturoğlu bu konuda bize çok büyük destekleri oldu. Bu bölge Islah OSB statüsüne girdiğinde elektrik hatları ve doğalgaz hatlarıyla yeni bir kimliğe kavuşacak. Yeni fabrikalar kurularak istihdam sağlanacak. " dedi.

 

HİSARCIKLIOĞLU GELİYOR

Ocak,  TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Alaplı geleceğini belirterek, Alaplı'daki  iş dünyasının Hisarcıklıoğlu ile buluşmak için talepleri oldu.Bizde kendisine ilettik. Kendiside bizleri kırmadı ve Alaplı iş adamlarıyla esnaflarımızla bir araya gelmek bana onur verir dedi. Bunun sonucunda Cumartesi günü Başkanımızın katılacağı "Alaplı'ya Değer Katanlar" toplantısın yapacağız." diye konuştu.