Kdz. Belediyesi tarafından Kışla Sanayi sitesinde hurda araçları kaldırırken, bir yandan da alt yapı çalışmalarına ağırlık verdiklerini bildirdi.

 

Belediye konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Başkan Yardımcısı Nezih Anıl ve daire müdürlerinin bu çalışmaları yerinde incelediğini bildirerek şu bilgiyi verdi:

 

Kışla Sanayi Sitesi'nde başlayan hurda araçların kaldırılması çalışmalarının yanısıra altyapı çalışmalarının da sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Nezih Anıl yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: Belediyemiz su ve kanalizasyon müdürlüğü kışla sanayinde yaptığı tespitler sonucu mevcut 1 inç demir boruların korozyona maruz kaldığını bazı noktalarda su kayıplarına sebebiyet verdiğini tespit ederek su hatlarında yenilme çalışmalarına başlamış. Bu çalışmaların sonucu yaklaşık 2.500 metre lik  hat Ø 110 çapında pvc borularla değiştirilmiştir. Mevcut 350 abone sayısı yine belediyemiz ekiplerimizce ara bağlantılar yapılmaya başlanmış sanayi dükkanlarının yeni hat bağlantı çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların ardından su ve kanalizasyon müdürlüğümüz mevcut yağmurlama şebekesinde de iyileştirme çalışmalarına başlayacaktır. Ana yağmurlama şebekesi yeterli olup mevcut ızgaraların sayıları artırılarak yağmur suyu çalışmaları tamamlanacaktır.

Bu çalışmaların ardına fen işleri müdürlüğümüz tarafından keşfi yapılan tüm sanayi sitemiz içinde bulunan yaklaşık 53.500m2 asfalt kaplama yüzeyi mevcuttur. 53.500 m2 alan  yaklaşık 7-10 cm kalınlığında 11.500 ton asfalt ile kaplanacaktır.

Sanayi sitemiz en geç Ağustos ayı sonunda tamamlanacak çalışmaların andından yepyeni bir çehreye kavuşmuş bir işletme haline gelecektir.