Kdz.Ereğli Belen Yeni Sanayi Sitesi Yönetimi ve Esnaf, Kızılay işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenledi. Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Murat Babalık, Belen Sanayi Sitesi Kooperatifi Genel Müdürü Mustafa Küçüköksüz kan bağışı kampanyasını düzenleyenlere ve katılanlara teşekkür etti.

Ereğli Belen Yeni Sanayi Sitesi yönetimi ve esnafları tarafından her 3 ayda bir düzenlenen kan bağışı kampanyası bugün yönetim binasında gerçekleştirildi. Site yönetimi ve esnafların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışı kampanyası hakkında bir açıklama yapan Kızılay Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, her 3 ayda bir düzenli olarak yapılan kan bağışı kampanyasının kendilerine büyük katkı sağladığını ve bundan dolayı site yönetimine ve esnaflarına teşekkür ettiklerini söyledi. Oktay, “Kızılay olarak kan ihtiyacı olan herkesin yardımına koşuyoruz. Verilen bir ünite kan bir hayat kurtarır düşüncesi ile bölge halkımızı kan bağış kampanyalarına davet ediyoruz. Bugün burada düzenlenen kan bağışı kampanyasına emeği geçenlere de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
    Dr. Murat Babalık ise konuşmasında sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere özel kuruluşların kan bağışı kampanyaları düzenlemelerinin kan bekleyen hastalara umut olduğunu ifade etti. Babalık, “Sivil toplum kuruluşlarımızın ve özel kurumların düzenlemiş olduğu kan bağışı kampanyaları her zaman büyük ilgi görüyor. Bizlerde bu yapılan kan bağışlarından elde edilen kanları ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizlerin diğer kurumlardan ricası bu tür kan bağış kampanyalarını arttırmak ve üretimi sadece insanlarda olan ve yine insanlarda kullanılan kanı bağışlayarak hayat kurtarmalarıdır.” diye konuştu.