* Eğitim-İş Kdz. Ereğli Başkanı Cengiz Başaran yaptığı yazılı açıklamasında, Atatürk'e dil uzatan müfettişe haddini bilmez sözleriyle tepki gösteren eski genel başkan ve genel sekretere verilen hapis cezasının kendilerini Atatürk'e sahip çıkmaktan vazgeçiremeyeceğini ifade etti.

Başaran yazılı açıklamasında, açılan davada tarafsız olmadığını öne sürdükleri hakimin hukuka aykırı bir şekilde mahkumiyet kararı verdiği de belirterek olayı şöyle aktardı:

Tarafsız olmadığı gerekçesiyle hakimi hakkında hukuki ve cezai süreç başlattığımız Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Atatürk'e sahip çıkma iradesiyle hareket eden mensuplarımızı hukuka aykırı gerekçelerle hapis cezasına mahkum etmeye devam ediyor. Sendikamızın, hakimi aleyhinde hukuki girişim yaptığı Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi, reddi hakim isteğimizi kabul etmeyerek, eski Genel Başkanımız Yüksel Adıbelli'den sonra eski Genel Sekreterimiz Levent Akça'ya da 11 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Konya Milli Eğitim Müdürlüğü'nce bir seminerde Atatürk'e hakaret ettiği için hapis cezasına mahkum olan müfettişin idari soruşturma sonunda kusursuz bulunmasını eleştiren eski Genel Başkanımız Yüksel Adıbelli Atatürk'e hakaret ettiği için ceza alan şahsın şer odaklarının sözcülüğünü yaptığını ifade etmesi nedeniyle, Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 11 ay 20 hapis cezasına mahkum edilmişti. Hapis cezası sonrasında Birleşik Kamu-İş konfederasyonuna bağlı sendikalar ile sendikamıza bağlı tüm şube ve temsilcilikler ülke genelinde basın açıklaması yaparak, cezaya gerekçe gösterilen açıklamanın arkasında olduklarını ifade etmişler ve kendileri hakkında suç ihbarı yapmışlardı. Toplu suç ihbarı sonrasında Genel Merkez adına açıklamayı okuyan Genel Sekreter Levent Akça hakkında dava açılmış ve Levent Akça Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından açıklama içeriğinde Atatürk'e hakaret ettiği için hapis cezası alan müfettiş hakkında haddini bilmez ve İlköğretim müfettişi statüsünü kullanarak Atatürk'e saygısızlık yapan şahıs ibarelerinin yer alması nedeniyle 11 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edilmiştir.

Konya 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne göre Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN MANEVİ HATIRASINA HAKARET ettiği iddiasıyla yargılanan ve yargılama sonunda 1 yıl hapis cezası alan ilköğretim müfettişine sadece ve sadece HADDİNİ AŞAN VE ATATÜRK'E SAYGISIZLIK YAPAN ŞAHIS denilmesi, bu şahsa görevinden dolayı HAKARET suçunu oluşturmakta(!) ve bu suçun karşılığı da 11 ay 20 gün hapis cezası olmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz'in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır. 

Şu gerçek hiçbir şekilde unutulmamalıdır: Eğitim-İş, kökleri Cumhuriyet devrimlerine kadar uzanan bir tarihsel mirasın temsilcisi ve rehberi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olan bir sendikadır.  Büyük Önderimize sahip çıktığımız için bizleri yargılayıp haksız yere mahkum eden mahkemelere olan saygımızın, mahkeme kürsülerini işgal eden fani vücutlarla yakından uzaktan ilgisi yoktur; bizler mahkeme kürsülerinin hemen arkasından gözlerimizin içerisine bakan Büyük Önderimiz'i incitmekten korkarız.

Ancak hapis cezalarıyla yoluna canımızı vermeye hazır olduğumuz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'e sahip çıkma kararlılığımızı sarsabileceklerini sananlar hayal görüyorlar.

Sanılmasın korkarız,

Sanılmasın af diler, diz çökeriz,

Sanılmasın mücadelemizden döneriz.

Gazi Mustafa Kemal'in tek bir işaretiyle milyonlarca atası şehitlik mertebesine yükselen ulusumuz rahat olsun: Onlardan aldığımız güçle, son nefesimizi verdiğimiz an'a kadar nöbetteyiz. Nöbeti kesintisiz devralacak bir nesil yaratmaktan asla vazgeçmeyeceğiz