AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın eşi Saniye Erdoğan ile Zonguldak Valiliği arasında 200 bin TL’lik anaokulu yapımı protokolü imzalandı.

Zonguldak Valilik Binasında düzenlenen protokole Vali Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, eşi Saniye Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin Katıldı. İmza töreninde konuşan Zonguldak Valisi Erdal Ata, bütçeden eğitime ayrılan payın yeterli olmadığını dile getirdi. Ata, “İmkanlarımızı seferber ediyoruz. Ama ona rağmen genç bir nüfusumuzun olması ilköğretim, ortaöğretim ve üniversitede okuyan 18 milyon öğrencimizin olması nedeniyle bütçeden ayrılan paylar da gençlerimizin, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim görmesi için Türkiye genelinde başlatılan ulusal eğitime destek kampanyası ile çok önemli, okullar eğitim tesisleri, bu ülkenin gençlerinin hizmetine sunuldu. Çerçevede güzel çalışmalar yapılıyor. Son iki buçuk yıllık dönemde bu 11. okul olacak. Bir anaokulu Kdz. Ereğli ilçemizde Milletvekili Fazlı Erdoğan’ın eşi tarafından yaptırılacak. Saniye Erdoğan hanımefendiye ve milletvekilimize de çok teşekkür ediyorum. Bu örnek davranışları maddi durumu iyi olan herkese emsal teşkil eder. İnanıyorum ki bu bir başlangıç olacak. İnşallah ileride imkanları müsait olduğunda daha büyük okullar yaptırmak istediklerini de planladılar. Temennim bunun bir başlangıç olmasıdır. Bir anaokulu ile başlayalım, çünkü anaokulunu bitirenler ilköğretime başlayacak, ardından liseye gidecek. Silsile yoluyla gelecekte bu okulların yapılması temennisiyle ilk imzamızı atalım” diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise protokolün hayırlı olmasını dileyerek, “Protokolde yer alan maddeler çerçevesinde, en kısa zamanda okulu bitirme arzusu ile yola çıktık. Ben de bu konunun bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Eğitime ve diğer konulara inanıyorum daha fazla yatırım yaparız” dedi.

"ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ"

Milletvekili Erdoğan’ın eşi Saniye Erdoğan ise okulun hayırlı olmasını dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin ise, “Hakikaten okul öncesi okullaşma oranı bugün 3-4 yaş arasında yüzde 33’e, 5-6 yaş grubunda ise yüzde 61’e çıktı. Şimdi 3-4 yaş arası okullaşma oranını anaokulları az olmasından dolayı çok fazla yukarıya çıkartamadık. Bu protokol de buna katkı olacaktır. Eğitim camiası adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Vali Erdal Ata ve Saniye Erdoğan imzaları atarak hatıra fotoğrafı çektirdi.