AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. 
Candan, “Türk Milletinin tarihi her sayfası ayrı bir kahramanlıkla doludur. 19 Mayıs 1919’da bunlardan biridir ve kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini kırmak için çıktığı yolculuğun miladıdır.
Mustafa Kemal Atatürk'ün; 19 Mayıs 1919 günü Samsun'da yaktığı özgürlük ateşi, dalga dalga tüm yurda yayılmış, düşmanlarımızın bu sefer başardık dediği anda milletimiz, kendi küllerinden adeta yeniden doğmuştur. Milletimiz, kenetlenerek eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanı olan “Milli Mücadeleyi” büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmüştür.
Atamızın bu bayramı kendilerine hediye ettiği sevgili Gençler;
Sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle, binlerce şehit verilerek, vatanın her karış toprağı adeta kanla sulanarak kurulan “Türkiye Cumhuriyeti” sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak, sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, sizlerin en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.
Şanlı bir geçmişin mirasçıları olan sizler, kendi kültür, inanç ve değerlerinize sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha da yüceltecek, demokrasimizi güçlendirerek ülkemizi muasır medeniyetlere taşımalı bayrağı sizden sonraki gençlere onurla, gururla devretmelisiniz.
Bu anlamlı gün vesilesi ile; Kurtuluş ve yeniden varoluş mücadelemizin kahramanları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere değerli silah arkadaşlarını, isimlerini bilmediğimiz nice kahraman şehit ve gazilerimizi biz kez daha sevgi, saygı, minnet ve rahmetle anıyor tüm hemşehrilerimizin bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.