Haber-Foto: Cem Sürmeneli

Şanlıurfa Valilik tarafından her yıl düzenlenen Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmaları'na bu yıl Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Daire müdürleri, Sosyal Dayanışma Vakfı üyeleri, Halk Eğitim Müdürlüğü, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa Valiliğinde düzenlenen basın toplantısının ardından etkinliklere katılan tüm yardım gurupları kent merkezinde bir araya gelerek Balıklı göl platosuna kadar kortej yürüyüşü yaptı. Yürüyüşe yabancı ülkelerden gelen konukların yanı sıra Alaplı'dan 35 kişilik gurupta katıldı. Alaplı Kaymakamlığı SYDV, Alaplı TSO ve Alaplı Halk Eğitim ait pankartlarla yürüyüşe katılan Alaplı heyeti, vatandaşlara fındık dağıttı. Özelikle Arap ülkelerinden gelen guruplar fındığı çok sevdiklerini belirterek, bol bol fındık yedi.

Kortej yürüyüşünün ardından Balıklı Göl amfi tiyatrosunda tören düzenlendi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu. Protokol konuşmalarının ardından bu yıl 'İyilik Ödülleri' almayı hak kazanlara ödülleri verildi. Hatay Medeniyetler Korosunun söylediği ilahiler büyük beğeni kazanırken, Urfalı sanatçı Nuri Sesigüzel konser verdi. Etkinliklerin 2. Gününde ise, tirit ikram edildi.

PEYGAMBERLER ŞEHRİ GEZİSİ


Uluslar arası Halil İbrahim Buluşmalarına katılan Alaplı grubu "Peygamberler şehri" olarak bilinen Şanlıurfa'da Kaymakam Yıldıray Malğaç, önderliğinde şehrin tarihi yerlerini gezdi. Şanlıurfa Kurtuluş Müzesini rehber eşliğinde gezen grup ardından Sabır Peygamberi Hz. Eyyüp'ün hastalık çektiği mağara ve kutsal suyundan yıkanarak şifa bulduğu kuyu gezilerek dua edildi. Hz İbrahim doğduğu rivayet edilen mağara ve Hz İbrahim Camisi, Balıklı göl, Urfa kalesi, Dünyanın ilk üniversitesi Harran Üniversitesi,12 bin yıllık olduğu tahmin edilen göbekli tepede bulunan dünyanın ilk tapınağı, Türbeler, tarihi camiler, mağaralar gezildi.

Kaymakam Malğaç, Vali ve Vali Yardımcılarını ziyaret etti. Ulusalar Arası Tarihi Halil İbrahim Buluşmalarının ilk gününde Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, beraberinde Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç ve Belediye Meclis üyesi Dürdane Han Köse, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve vali yardımcılarını ziyaret ederek fındık, çilek reçeli ve fındık esmesi hediye etti.
Vali Güveç ile bir süre görüşen Kaymakam Malğaç, ardından vali yardımcılarını tek, tek ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Halil İbrahim Buluşmalarında birçok yardım kuruluşunun bir araya geldiğini belirten Malğaç, Halik İbrahim Buluşmaları bir iyilik hareketidir. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın amacının misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik, bereket gibi insani hasletlerin ışığında, Hz. İbrahim'in binlerce yıl öncesinden açtığı yoldan giderek, ayak izlerini takip etmektir.  Dünya üzerinde faaliyet gösteren bütün yardım kuruluşlarının Şanlıurfa'da bir araya geldiğini söyledi.


Geziye, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, Alaplı TSO Başkanı Rafet Kılıç, Belediye Meclis üyesi Dürdane Han Köse, Özel İdare Müdürü Şaban Emiroğlu, Mal Müdürü Adnan Çetin, İlçe Tarım Müdürü Rafet Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Alaplı Halk Eğitim Müdürü Ahmet Uludağ, Çevre Koruma Derneği Oktay Türkyılmaz, Muhtarlar, Kamu çalışanları ve esnaflar katıldı.