Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. grupta şampiyonluk umudunu koruyan Kdz.Ereğli Belediyespor, liglerin bitimine 180 dakika kala lider Bartın ve Kırşehir Belediyespor'un puan kaybetmesini bekleyecek.

 

26. HAFTA MAÇLARI

26. Haftada deplasmanda Yeniçağaspor ile karşı karşıya gelecek olan Kdz.Ereğli Belediyespor, Bartın-Keçiören, 100.Yıl Soğuksu-Kırşehir maçlarından gelecek sonuçlara kilitlendi.

 

İNANILMAZ BİR SERİ YAKALADI

Lige kötü başlayan yaşadığı puan kayıpları ile sıkıntılı günler yaşayan Kdz.Ereğli Belediyespor, yaptığı teknik direktörlük değişikliğinde de istediğini bulamayınca takımı Zafer Yaman'a emanet etti. 9 Kasım tarihinde anlaşma sağlanan Şahin ile MKE Kırıkkale deplasmanından 3 puanla ayrılan eflatun beyazlı ekipte inanılmaz bir galibiyet serisi başladı.

 

12 MAÇTA 43 GOL ATTI

Yapılan takviyelerle çıkışa geçen Ereğli Belediyespor, 1074 Çankırıspor'u 4-0, Sincan Belediyespor'u 4-0, Yeniçağaspor'u 5-0, 100. Yıl Soğuksuspor'u 3-1, Devrek Belediyespor'u 3-0, Türk Metal Kırıkkalespor'u 4-0 yendi ve aldığı üst üste galibiyetlerle zirveye ortak oldu. Dönüm maçlarından birinde ise Bartın deplasmanına çıkan temsilcimiz son saniyelere 3-2 galip girdiği maçta 3-3'lük beraberlikle ayrılarak çok kritik 2 puandan oldu. temsilcimiz Keçiören Bağlumspor'u 3-1, Çubukspor'u 1-0, Kastamonu Özel İdare'yi 4-1'lik skorla geçerek liderlik koltuğuna oturdu. Belki de ligin kaderini belirleyen maçta ise Kırşehir deplasmanından 2-0'lık mağlubiyetle ayrılarak 12 hafta sonra mağlubiyetle tanıştı. MKE Kırıkkale'yi 3-0, 1074 Çankırıspor'u 4-2, Sincan Belediyespor'u da 5-2'lik skorla geçen temsilcimiz kalan iki maçından birini deplasmanda Yeniçağaspor ile diğerini ise evinde 100. Yıl Soğuksuspor ile oynayacak. Şahin ile çıktığı maçlarda 43 gol atan temsilcimiz 12 gol de kalesinde gördü.

 

SON HAFTA

Lider Bartın Belediyespor 51, Kırşehir Belediyespor 51 puanda yer alırken Kdz.Ereğli Belediyespor ise 49 puanla 3'ncü sırada yer alıyor. Ligin son haftasında oynanacak karşılaşmalar da ise Çubukspor-Bartınspor, Kırşehir Belediyespor-Devrek Belediyespor, Ereğli Belediyespor-100.Yıl Soğuksuspor.

 

BEYÇAYIRI TARİHİ GÜNLER YAŞADI

Kdz.Ereğli Belediyespor'un üst üste aldığı galibiyetlerle zirve yarışına ortak olması Beyçayırı Stadında da tarihi günler yaşanmasına neden oldu. Belki de çok uzun zamandır Kdz.Ereğli bu kadar seyirciyi Beyçayırı Stadında bir arada görmemişti. Taraftarın yoğun ilgisi ilave tribün yapılmasına bile neden olurken soyunma odalarının çatılarında, balkonlarda, istinat duvarları tepesinde dahi taraftar takımına destek olmak için maç izledi. Bu arada kuşkusuz en büyük pay takımı içeride ve dışarıda destekleyen Genç Ereğlililer Taraftar grubunun. Tribünleri ateşledi, takıma destek verdi, yaşadıkları engellemelere rağmen pes etmeyerek takımının her zaman en büyük destekçisi oldu.


(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)