Bektaş ve Yağmuroğlu şampiyonanın Ereğli’de yapılması için bastırdı, ASKF tam destek verdi, Futbol Federasyonu U-15 Yıldız Bayanlar Türkiye Şampiyonası’nın Karadeniz Ereğli’de yapılacağını açıkladı, ilçeye gelecek 6 takım konaklayabilecek otel bulamayınca şampiyona Zonguldak’a kaydı.

 

Yıldız Bayanlar U-15 Türkiye Şampiyonası’nun grup maçları 3-6 Temmuz tarihleri arasında Kdz. Ereğli’de yapılması yönünde gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş, Ereğli Belediyespor’un yeni yönetimine seçilen Murat Yağmuroğlu’nun çağrılarına ASKF Genel Başkanı Tahir Buyurucu olumlu yaklaşmıştı. Futbol Federasyonunun Kdz.Ereğli’de yapılması için karar aldığı Kocaeli’den Gölcük, Saraybahçe takımları ile Ankara’dan 2, İstanbul’dan 2 takım olmak üzere toplam 6 takımın katılımı ile Beyçayırı Stadında yapılması düşünülen şampiyona festivalin azizliğine uğradı.

Kdz. Ereğli’ye 2 Temmuz tarihinde gelip 7 Temmuz tarihinde Kdz. Ereğli’den ayrılması beklenen takımlar Ereğli’de kalacak bir yer bulamadıkları gerekçesi ile şampiyona Zonguldak’a alındı. Takım başına 50’şer olmak üzere yaklaşık 300 kişinin ilçemize gelmesi beklenen turnuvanın Zonguldak’a kaymasında önemli etkenlerden bir tanesi de otellerin festival nedeniyle dudak uçuklatan rakamlar vermesi. Bazı otellerde 10, bazılarında 40 kişilik yer buluna-bilirken talebe karşılık verecek otel olmaması, bazı otellerin de astronik rakamlar çıkarması üzerine konu Futbol Federasyonuna bildirildi.