Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü şantiyesinde 2 paletli ekskavatör dün törenle hizmete girdi.
Törene; Vali Erdal Ata, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, CHP İl Başkanı Osman Yayla, İl Genel Meclis Üyeleri, şube müdürleri ve çalışanlar katıldı.
İl Özel İdare Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, İl Genel Meclisi'nin kararıyla iş makinelerinin Devlet Malzeme Ofisi'nden alındığını belirterek, "Paletli ekskavatörler 643 bin 177 TL tuttu. Makineler, köy yollarına güzergah açılması, genişletilmesi, içme sularında ve kanalizasyon tesislerinde geliştirme ve bakım onarım işlerinde kullanılacak" dedi. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi de, gelecek yıllarda bütçe imkanlarının elverdiği ölçüde makine parkını yenilemeye çalışacaklarını söyledi.
Vali Erdal Ata, köylerin alt yapı çalışmalarının daha verimli ve hızlı şekilde yürütülmesi amacıyla iş makinelerin alındığını belirtti.
Köy Hizmetleri Müdürlüğü'nün 2005'de çıkan kanunla İl Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlandığını anımsatan Vali Ata, şöyle dedi:
"Köy Hizmetleri'nin 2005'den önce yürüttüğü çalışmalara İl Özel İdareleri finansman desteği veriyordu. Şu anda özel idarelerde hizmetlerin miktarı ve yoğunluğu arttı. Bunun için araç parkını yenilemeye ve güçlendirmeye çalışıyoruz. Bütçe ve imkanlar ölçüsünde alım yapıldı. Şehirde ne varsa, köylerimizde de olması için çok çalışıyoruz."