Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün (BYEGM) girişimleri sonucu basın kartı sahibi gazeteciler çeşitli sektörlerden indirimli ürün alabilecek. Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu düzenlemenin havayolu ulaşımında ve iletişim hizmetlerinde de yaygınlaştırılmasını istedi.

Son yıllarda düzenlenen birçok toplantıda gündeme gelen sarı basın kartı sahibi gazetecilere indirim sağlanmasıyla ilgili sonuçlar alındı. Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü?nün öncülüğünde basın meslek örgütleriyle müşterek yürütülen çalışmalar sonucu sarı basın kartı sahibi gazetecilere bazı firmalardan indirim imkânları sağlandı. Bu düzenlemeyle yıllar önce sona erdirilen bir uygulamaya da kısmen başlanmış oldu. Basın kartı sahibi gazeteciler, ulaşımdan ev-büro mobilyasına kadar çeşitli alanlarda indirimli hizmet alabilecekler. Türkiye genelinde basın kartı sahibi gazeteciler, devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin ve bunlara bağlı kuruluşların ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabiliyorlardı. 
Bunun yanı sıra toplantıları izleme, kamuya ait müze, galeri, sergi ve spor karşılaşmalarını takip etme hakları bulunan gazetecilere şimdi de günlük hayatı kolaylaştıracak bazı indirimler sunuldu. Basın kartı sahibi gazeteciler, çeşitli özel kuruluşların ulaşım ve sigorta hizmetlerinden indirimli olarak yararlanabilecekler. Gazeteciler indirimlerden 20 Kasım'dan itibaren yararlanmaya başlayacaklar. Basın kartı sahiplerine "Metro Turizm yüzde 50, Ulusoy Turizm yüzde 25, Kontur Turizm yüzde 20, Sarar Giyim yüzde 30, Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg marka yüzde 6.5, Lale Restoran ve Düğün Salonları yüzde 20, Makro Birlik Sigorta yüzde 20, Ekol Giyim yüzde 10, Misafir Mobilya yüzde 10 ve Kığılı Giyim yüzde 5" oranında indirim yapacaklarını belirtti.

Gazeteciler, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Basın Kartları Komisyonu tarafından verilen basın kartlarını ibraz ederek, anlaşmalı kuruluşlardan alışveriş yapabilecek.
Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek, Türkiye genelinde 11 bini aşkın basın kartı sahibi medya çalışanı bulunduğunu belirterek, gazetecilerin çalışmalarına yardımcı olmak ve hayat şartlarının iyileşmesine biraz daha katkı sağlamak amacıyla bu girişimlerin yapıldığını söyledi. Gazetecilerin toplumun haber alma ve bilgilendirme görevini yerine getirdiklerini, kamu ve özel sektörle devamlı temas halinde olduklarını belirten Melek, "Çeşitli firmalarla görüşmelerimiz sürdürüyoruz. Basın kartının işlevini artırmak için gazeteci ve basın meslek kuruluşları ile işbirliği ve dayanışma içinde çalışmalar yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu düzenlemeyle ilgili olarak Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğüne ve Başkan Vekili Salih Melek?e teşekkür etti. Açıklamada;?Türkiye?nin fikir işçilerine yönelik artan baskıların yanında ekonomik anlamda çıkmazlara sürüklenmesi birçok meslektaşımızı meslekten kopma noktasına getirmiştir. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü?nün talepler doğrultusunda ortaya koyduğu bu çaba ve aldığı sonuç zor durumda olan ve emekleri sömürülen meslektaşlarımız açısında çok anlamlıdır. Bu uygulamanın havayolu şirketleri ve iletişim araçlarıyla ilgili hizmet alımlarında da geçerli olması tamamlayıcı olacaktır? denildi.