CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Erol Sarıal, CHP Elvanpazarcık Belde Başkanlığı’nı ziyaret etti. Saral’ı, Elvanpazarcık Belde Başkanı Nazan Pulat, Yönetim Kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. Sarıal, aday adaylığı ile ilgili bilgiler verirken, CHP Elvanpazarcık Belde Başkanı Nazan Pulat’a da “Küresel Sürtükler” isimli kitabını imzalayıp, hediye etti.
Milletvekili Aday Adayı Sarıal, yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Seçimler yaklaşıyor. Aday adayı çok arkadaşımız var. 1990’dan beri bu davanın içerisindeyim. Hiç bir şey talep etmeden çalışmalarımı gerçekleştirdim. Şimdi de yine bir beklentim olmadan hizmet için aday adayıyım. Zonguldak, emekliler üzerinde bir ekonomiye sahip, emekliler şu anda mutlu değiller. Çocuklarına ya da okuyan torunlarına bakıyorlar. Hal böyle olunca da göç daha fazla oluyor. Çünkü gençlere istihdam sağlanmıyor. TTK’yı korumak gerekiyor. İstihdam yaratmak istiyorsak bu şarttır. 1986 yılında TTK’da işbaşı yaptığım zaman 40 bin işçi çalışıyordu, şimdi ise 9-10 bin civarındadır. Emekliler üzerindeki yükü alıp istihdam yaratmamız gerekiyor. Taşeronu kaldırıp iyi ücretle gençlere istihdam yaratılabilinir. Çiftçi de desteklenmiyor, aksine her geçen gün mazota zam geliyor. Üreten ülkeden tüketen ülke konumuna geldik. Seçime yaklaşırken, biz istihdamı nasıl yapacağımızı, tarıma nasıl destek olacağımızı anlatacağız. Bugün geldiğimiz nokta ülkemizin dönüm noktasıdır. Aday adayı olma kararını verdim ve sizlerden desteğinizi istemeye geldim.”
CHP Belde Başkanı Nazan Pulat ise, “Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz. İnşallah partimiz içinde sizin içinde hayırlı olur” temennisinde bulundu.