Bülent Ecevit üniversitesi (BEÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulunda, Araştırmacı Yazar Erol Sarıal Konferans verdi.  
Araştırmacı-Yazar Erol Sarıal, Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu'nda “Osmanlı’dan Bugüne Vekil İmtiyazları” konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu, Bakacakkadı Belde Belediye Başkanı Muhammed Albuz, Çaycuma ADD Şube Başkanı Bayram Cura, Emekli Öğretmenler ve Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldı. Bülent Ecevit Üniversitesi Öğrenim Görevlisi açılış konuşmasında, “Hepimizin bildiği gibi kitap okuma alışkanlığı edindiğimiz zaman ülkemiz gelişmiş ülkelere göre, istatistikler de hep geri kalmaktadır. O nedenle bir kitap etkinliği gerçekleştirerek böyle bir topluluğa hitap etmek benim için özel bir anlam da ifade ediyor. Tekrar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 
Gazeteci Yazar Erol Sarıal söyleşide şu bilgileri verdi: “Bu konferansımız çok farklı bir anlam veriyor. Özellikle genç arkadaşlarımızın bir üniversite kürsüsünde ve konferans salonunda olmak benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Ayrıca Çaycuma ve Bakacakkadı’dan gelen değerli Belediye Başkanımız Muhammet Albuz ve Cumhuriyet Halk Partisinden Umut Başoğlu’na ve diğer konuklarımıza ve basın mensubumuza buraya geldikleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 
Ben kitap içeriğine ilişkin sunuma başlamadan önce bazı noktaları açıklık getirmek istiyorum. Türkiye’de siyaset yapmak ve yönetsel siyaset hakkında açıklık getirmek istiyorum. Biliyorsunuz ülkemiz demokratik bir ülkedir. Anayasamızın ikinci maddesinde laik demokratik sosyal hukuk devleti tanımı var. Hukuk devleti üzerinde düşünülmezliği istiyorum."