Yazar, siyasetçi, CHP üyesi ve 12 Haziran seçimlerinde CHP Zonguldak listesinde 4. sırada yer alan Erol Sarıal yazılı bir açıklama yaparak Kdz. Ereğli Belediye Başkanına yapılan saldırıyla ilgili Zonguldak Ereğli İlçemizde Siyasal, Sendikal bir terör olayı yaşanmıştır. Hem de kutsal bir temsil görevi olan iftar saatinde ve tüm devlet erkanın gözleri önünde dedi.

Sarıal açıklamasında şöyle dedi:
 
Ereğli Belediye Başkanımıza yapılan çirkin saldırı; yanlızca Ailesine değil; Ereğli Belediye'sine değil, temsil ettiği Ereğli halkına da değil, genel başakanından en sade üyesine değin tüm Cumhuriyet Halk Partisi Ailesine yapılmıştır. Dolayısıyla şahsıma karşı  bir saldırı olduğunu düşünüyorum.
 
Devletin Valisi başta olmak üzere, tüm devlet erkanının çaresiz bakışları arasında yapılan planlı, organize saldırı sonucunda, faillerin savcılık karşısına çıkıncaya değin iki gün dahi göz hapsinde tutulmadan bırakılması ise ayrıca düşündürücüdür.
 
Saldırıyı şiddetle kınıyorum.  Belediye Başkanımıza geçmiş olsun diyor; içişleri, Adalet bakanlıklarını ve ilgili yerel yöneticileri göreve davet ediyorum.