Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yeni bir siyasi parti kurabileceğini yönünde sinyalleri verdi. 29 Mart seçimlerinde DSP’den aday gösterilerek Şişli Belediye Başkanlığına yeniden seçilen Mustafa Sarıgül yaklaşık 100 araçlık konvoy ile Zonguldak’a geldi. Kardeş belediye ilan ettiği Kozlu’da DSP’li Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı ziyareti öncesi miting gerçekleştirdi. Kozlu Ilıksu mevkisinde vatandaşlarca siyasi parti lideri gibi karşılanan Sarıgül, uzun konvoy eşliğinde Kozlu'ya giriş yaptı. Kozlu meydanında halka hitap eden Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a göndermelerde bulundu. Mitingde, Ankara’ya siyasetin başkenti, İstanbul’u ticaretin başkenti, Zonguldak’ı da emeğin ve alınterinin başkenti olduğunu ifade eden DSP’li Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül konuşmasında, "Siyasi partiler halkın malıdır. Şuanda siyasi partiler genel başkanların malı olmuş. Hak’ka bağlı ve halka bağlı milletvekilleri seçilmiyor. Genel başkanlara itaatkar olan ve kölelik yapanlar seçiliyor" dedi. Konuşmasında Baykal'ı da eleştiren Sarıgül, "Bir gün ülkemizde siyasi partiler kanunu ve Seçim sistemini mutlaka değiştirmemiz lazım. Bütün bunları yaptığımız zaman olay bambaşka noktalarda olacak." diye konuştu. Kalabalığın "Başbakan Sarıgül" tezahüratlarına Mustafa Sarıgül, şu karşılığı verdi: "Bakın olay ne biliyor musunuz? Ben gücümü bulunduğum koltuklardan almam. Ben gücümü önce Allah'ımdan, sonra yurttaşlarımdan alırım."

Mitingin ardından Kozlu Belde Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Sarıgül, gazetecilerin sorusunu cevaplandırdı. Sarıgül, parti genel başkanlığı olarak değil başbakan olarak tarihe geçeceğini belirterek, "Mustafa Sarıgül ve arkadaşları genel başkan olmaz, Mustafa Sarıgül ve arkadaşları muhalefette kalmaz. Tarih, Mustafa Sarıgül ve arkadaşlarını muhalefette yaptığı işlerle ilgili olarak yazmayacak, Başbakanlıkta ve iktidarda yaptığı işlerle ilgili olarak yazacak." dedi.

Sarıgül, siyasi hayatına DSP'de kalarak mı yoksa siyasi parti kurarak mı devam edeceğine ilişkin soruya şu cevabı verdi. "Türkiye'nin dört bir tarafında yurttaşlarımız ne istiyorsa onu yapmaya hazırız. Yurttaşlarımızın takdiri önemli; biz iktidar istiyoruz, bütün sosyal demokratlar iktidarı bekliyor. Perşembe günü saat 11.00'de İstanbul'da yapacağım basın toplantısında bu konuda geniş açıklamalarım olacak."  Bu arada Sarıgül'ü karşılamak üzere Ilıksu mevkisinde bekleyen iki genç kavga etti. Bir anda gerilen ortamı, partililer sakinleşirdi.