EREĞLİ

Spor Toto Süper Lig'de Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray'ın 54. lig şampiyonu olması Zonguldak il genelinde de coşku ile kutlandı. Maçın bitişinin ardından Atatürk Anıtı önünde toplanan kalabalık tezahüratlarla şampiyonluğu kutlamaya başladı. Her geçen dakika artan coşkulu kalabalığa yoldan araçları ile geçen Galatasaray'lı taraftarlar da kornaları ve tezahüratları ile eşlik etti. Ereğli Belediyesi'nin bulunduğu sokak trafiğe bir süre kapatılırken taraftarlar tezahüratlar, meşalelerle şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı. Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Emniyet Müdür Yardımcısı Burak Bal'da alınan güvenlik önlemlerini inceledi, ekipleri herhangi bir taşkınlık çıkmaması konusunda uyardı.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta Galatasaray taraftarları şampiyonluk kutlamaları sırasında süs havuzuna girdi. Zaman zaman taşkınlıkların yaşandığı kutlamalarda, polis ekipleri müdahalelerde bulundu. İşçi Anıtı önünde buluşan Galatasaray taraftarları Valilik önüne kalabalık şekilde yürüyüşe geçti. Meşalaler ve Galatasaray Bayrakları ile şampiyonluk kutlaması yaşayan taraftarlar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise kutlamalar sırasında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Biber gazı ve kalkanları ile Zonguldak Valiliği önünde konuşlanan polis ekipleri, olası kavga ihtimaline karşılık hazırlıklı bekledi. Çok sayıda araç konvoyu nedeniyle Gazipaşa Caddesi'nde trafik durma noktasına kadar geldi. Valilik binası önündeki süs havuzuna giren üç Galatasaraylı taraftarlar şampiyonluğu suya girerek kutladı. Bir genç taraftar ise suya atladığı sırada başını betona çarpmaktan son anda kurtuldu.