Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Sarıoğlu, bir basın açıklaması yaptı. TTK yetkililerinin emekli maden işçilerine saygısızlık yaptığını belirten Mustafa Sarıoğlu, bu açıklamaları talihsizlik olarak niteledi.
Sarıoğlu, şu görüşlere yer verdi:
 "Yazılı basına açıklama yapan TTK yetkililerinin, 'Yeraltı maden ocaklarından emekli olan madenciler, yasal boşluklardan istifade ediyorlar' şeklindeki açıklamalarda bulunmalarını talihsizlik ve insan haklarına saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz.
Bu açıklama, çiçeği burnunda yeraltı maden ocaklarına çalışmaya başlayan, daha sonra solmuş bir çiçek gibi emekli olan, ömrünün son yıllarını göğüs hastalıkları hastanesinde ilaçla ağrılarını dindirmeye çalışmakla uğraşan, çile çekerek hastane odalarında bağıra bağıra ölümü bekleyen ve yolda yürürken düşüp ölen maden emeklisine vefasızlık ve saygısızlıktır."
 "Buradan yetkililere sesleniyorum. 1968 yılında Kilimli'de kazmacı amelesi olarak işbaşı yaptım. 1993 yılında da emekli oldum. Bu yaşımda artık sırt ağrılarımdan bıktım. Akciğerlerim toz duman doldu. Bana yüzde 19,70 pnomokonyoz malüliyeti yerildi, ben istemedim. Periyodik muayeneler neticesinde sırtımda taş ve kömür tozu yarası tespit edildi.
Bedenimde ocağın yukarılarına iple direk çekerken kalan ip yarası izleri duruyor.
Yetkililer işçi sağlığı ve iş güvenliğine önem verip insan gibi çalışma koşulları hazırlayacaklarına, 'madencilerden dolayı zarar ediyoruz' diye açıklama yapıyorlar.  Artık insan haklarına saygısızlık yapmaya devam etmesinler. Biz emekliler, hakkımızda böyle talihsiz açıklama yapan, emekli amca ve babalarına saygısızlık yapan bürokratlara hesap sorulmazsa, bir gün emekli mutlaka gerekli hesabı sorar."