GMİS eski Genel Başkanı Şemdi Denizer’in 1991 yılında maden işçilerinin üye olduğu bir kooperatif kurarak İstanbul Sarıyer’de yaptırmayı hayal ettiği “Madenciler Sitesi”, tam 18 yıl sonra tamamlanarak oturulacak hale geldi. Cumartesi günü Zonguldaklı basın mensuplarını İstanbul’a tanıtım toplantısına davet eden Turyapı İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, “Zonguldaklıların bitmez dediği, bir rüya gerçek oldu” dedi.

Kurulduğu ilk yıllarda sadece Zonguldaklı maden işçileri ve Zonguldak esnafının üye olduğu, ancak aradan geçen 18 yılda üçte biri Zonguldaklı olan Madenciler Sitesi, yeni adı “Turyapı Sarıyer Evleri” ismiyle 2 ay sonra oturulacak halde üyelerine teslim edilecek.

 

“İŞİ SIFIRDAN TESLİM ALDIK”

 

Turyapı İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Turpçu, 2002 yılında büyük bir riske girerek teslim aldıkları inşaatta çürük bir bina olduğunu belirterek, “O tarihte o binayı yıkarak işi sıfırdan teslim aldık. Ülkenin yaşadığı kriz, üyelerimizi ve dolayısıyla kooperatifi olumsuz etkiledi. Yaşanan maceralı serüvene rağmen üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getirmenin huzurunu yaşıyoruz. Şuanda biten 353 dairemiz var. Bu da üyelerimize yetiyor. Yeni yapılacak 100 daire ise bizim şirketimizin sorumluluğunda. Önümüzdeki hafta Zonguldak’ta kongre yapacağız. 18 yıllık bir serüveni noktalandıracağız. Şuanda bir dairenin piyasa değeri 300-320 bin TL civarında. Dubleks daireler ise 500 bin TL’ye satılıyor. Yani o yıllarda küçük paralarla satın alınan daireler, bugün altın değerinde. Sarıyer, İstanbul’un en güzel, en yaşanabilecek yeri. İnşaatta kullandığımız raylı sistem, depreme dayanıklı. Şuanda sitemizde 3 yüzme havuzu, spor alanları, market, kafe, berber ve terzi gibi sosyal alanlar kuruyoruz. Üyelerimizle çok sıkıntılı günler yaşadık, ama mutlu sona ulaştık” dedi.